Motivul pentru care Kai Havertz, de la Chelsea, poartă tricou cu numărul 29 are legătură cu jocurile video

Autor: Adrian Popa | 06.08.2021
Motivul pentru care Kai Havertz, de la Chelsea, poartă tricou cu numărul 29 are legătură cu jocurile video
Foto: Profimedia Images

Kai Havertz, în vârstă de 22 de ani, este unul dintre jucătorii de top de la clubul englez Chelsea. El a dezvăluit motivul pentru care poartă numărul 29 pe tricou, iar acesta are legătură cu jocurile video FIFA și Pro Evolution Soccer.

Pe când erau copii, Havertz și fratele lui jucau frecvent împreună cele două titluri. Kai alegea mereu numărul 10 pe tricou și ghete galbene, iar fratele lui, Jan, alegea întotdeauna numărul 29.

Când a ajuns la Bayer Leverkusen, la doar 17 ani, Havertz a întrebat ce numere de tricouri erau disponibile. Printre acestea se afla 29, iar Kai nu a ezitat și l-a ales pe acela, în onoarea fratelui său. „Îmi place numărul acum și cred că toată lumea mă știe pentru el”, a declarat fotbalistul.

La Chelsea, germanul Kai Havertz nu a ratat ocazia să poarte același număr, când a aflat că era disponibil.

Nu a fost o alegere ghinionistă pentru tânărul sportiv. La Leverkusen, mijlocașul ofensiv a înscris 46 de goluri în 150 de meciuri. Performanța i-a asigurat transferul la Chelsea, în schimbul a 70 de milioane de lire sterline. El a marcat în finala de Champions League din luna mai, câștigată de echipa din Anglia.

Un alt jucător care s-a atașat de un număr de tricou a fost Jamie Carragher (Liverpool), cu „23”. El l-a purtat toată cariera după ce l-a primit la primul club pentru care a jucat ca profesionist.

Sursa: The Athletic

Descoperire hazlie făcută în FIFA: Ce poză a ales EA pentru cardul Pele

FIFA 22: Jocul, anunțat, cu Kylian Mbappé pe copertă și tehnologie machine learning. Când va fi disponibil

Urmărește Go4Games.ro pe Google News