Konami va înlocui seria Pro Evolution Soccer (PES) cu noul eFootball. Ce schimbări fundamentale va aduce jocul

Autor: Cosmin Aionita | 21.07.2021
Konami va înlocui seria Pro Evolution Soccer (PES) cu noul eFootball. Ce schimbări fundamentale va aduce jocul
Foto: Konami

Zvonurile apărute pe Internet în ultima perioadă s-au dovedit a fi adevărate: Konami va abandona denumirea Pro Evolution Soccer (PES) pentru seria sa anuală de simulatoare fotbalistice. În schimb, concurența seriei FIFA va purta de acum numele eFootball și, odată cu această schimbare, va sosi și o modificare importantă a folosofiei din spatele jocului. Astfel, eFootball va fi disponibil în mod gratuit, în format free-to-play, atât pe console, cât și pentru PC și, mai târziu, pe dispozitivele mobile.

Prezentat de Konami drept “o platformă complet nouă pentru simularea fotbalului”, eFootball este creat cu ajutorul Unreal Engine și va debuta în toamna acestui an, pe consolele PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox One si PC, prin intermediul Steam. Mai târziu, eFotball urmează să fie lansat și pentru iOS și Android.

O platformă ce va evolua în timp

La fel ca majoritatea jocurilor free-to-play disponibile pe piață, și eFootball va avea o serie de caracteristici ce vor fi implementate chiar din momentul lansării, precum și numeroase altele ce vor fi adăugate de-a lungul timpului, prin intermediul update-urilor. Astfel, din toamnă vor putea jucate meciuri locale cu echipe precum FC Barcelona, FC Bayern Munchen sau Manchester United, Konami promițând că va oferi detalii suplimentare despre ce alte echipe și moduri de joc vor fi disponibile în eFootball. Unele dintre aceste moduri suplimentare vor fi disponibile contra cost.

De asemenea, încă din momentul lansării, posesorii de console PlayStation (PS4 și PS5) vor putea juca între ei, această opțiune urmând să fie disponibilă și pentru utilizatorii de console Xbox (Xbox One și Xbox Series X|S). Ulterior, va fi adăugat suport multiplayer cross-platform complet, pentru a permite jucătorilor să se confrunte, indiferent de platforma pe care o folosesc.

eFootball
Foto: Konami

Un joc mai realist

Pentru a crea o reprezentare cât mai realistă a sportului-rege, Konami a apelat la consultanți cu nume din fotbalul mondial, precum Lionel Messi, Andrés Iniesta sau Gerard Piqué. Cu ajutorul acestora, producătorii au pus la punct un nou sistem – Motion Matching –, capabil să convertească arsenalul foarte variat de mișcări pe care un fotbalist le realizează pe terenul de joc într-o serie de animații, cea mai potrivită dintre acestea fiind redată în timp real, atunci când situația o cere. Astfel, sunt promise de patru ori mai multe tipuri de animații decât întâlneam în titlurile PES din anii trecuți.

eFootball va fi lansat în toamna lui 2021, în regim free-to-play, pentru consolele PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox One și PC, prin intermediul Steam. Ulterior, jocul va fi disponibil și pentru iOS și Android. Mai multe informații despre eFootball vor fi oferite de Konami în ultima parte a lunii august.

eFootball
Foto: Konami

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News