Netflix a anunțat Arcane, o serie animată plasată în universul League of Legends. Când va fi lansată

Autor: Cosmin Aionita | 04.05.2021
Netflix a anunțat Arcane, o serie animată plasată în universul League of Legends. Când va fi lansată
Foto: Netflix / Riot Games

Netflix și Riot Games aduc celebrul joc video League of Legends pe micile ecrane prin intermediul seriei animate Arcane, ce urmează să aibă premiera mondială pe Netflix în toamna acestui an. Povestea se concentrează asupra originilor a doi campioni emblematici din League of Legends și asupra puterii care îi va despărți, acțiunea desfășurându-se în regiunea utopică Piltover și în districtul subteran oprimat Zaun. Seria animată este dezvoltată și produsă de Riot Games, în parteneriat cu Fortiche Productions.

Dominique Bazay, director al departamentului de producții originale Netflix, a declarat următoarele:

League of Legends este un fenomen mondial și ne bucură să fim gazda primei serii televizate din acest univers, Arcane. Seria promite să fie o aventură spectaculoasă vizual care-i va ține pe privitori cu sufletul la gură.

Shauna Spenley, președinte global al diviziei de divertisment a Riot Games, a adăugat:

Seria Arcane a fost creată ca o scrisoare de dragoste pentru jucătorii și fanii jocului, care ne-au rugat să le oferim mai multe experiențe cinematografice care să exploreze lumile și campionii din League of Legends. Datorită imaginii sale globale și obiectivului comun de a oferi conținut de calitate, Netflix este partenerul perfect prin care să aducem Arcane tuturor jucătorilor din lume.

League of Legends rămâne cel mai popular joc competitiv

Riot Games continuă să câștige fani la nivel mondial în jocuri și în afara lor. Clipurile sale video au fost urmărite de peste 14 miliarde de ori la nivel global, iar competiția eSports League of Legends 2020 World Championship a înregistrat un număr record de vizionări. În total, peste un miliard de ore de conținut a fost vizionat în toată lumea, consolidând poziția League of Legends drept cel mai urmărit joc competitiv la nivel global. Finala competiției a fost urmărită simultan de 45 de milioane de spectatori.

Arcane Netflix
Foto: Netflix / Riot Games

Sursa: Riot Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News