Netflix va realiza un serial bazat pe jocurile Assassin’s Creed

Autor: Cosmin Aionita | 29.10.2020
Netflix va realiza un serial bazat pe jocurile Assassin’s Creed

Netflix a anunțat încheierea unui nou acord cu Ubisoft, prin intermediul căruia compania ce deține cel mai popular serviciu de video streaming al momentului va dezvolta conținut bazat pe renumita serie de jocuri video Assassin’s Creed. Pentru început, Netflix va realiza un serial Assassin’s Creed cu actori reali.

În acest moment, compania se află în cautarea unei persoane care să fie responsabilă pentru această adaptare, în timp ce Jason Altman și Danielle Kreinik (din cadrul diviziei Ubisoft Film & Television) vor juca rolurile de producători executivi ai acestui nou serial.

Înțelegerea dintre Netflix și Ubisoft nu se rezumă însă doar la acest serial, serviciul de streaming intenționând să realizeze și animații pe baza licenței Assassin’s Creed.

Jason Altman, conducătorul diviziei Ubisoft Film & Television a declarat următoarele:

De mai bine de zece ani, milioane de fani din toate colțurile lumii au contribuit la transformarea brand-ului Assassin’s Creed într-o franciză emblematică. Suntem încântați să realizăm un serial Assassin’s Creed alături de Netflix și abia așteptăm să punem umărul la dezvoltarea următoarei povești din universul Assassin’s Creed.

La rândul său, Peter Friedlander, vice-președinte al diviziei de seriale originale din cadrul Neflix, a adăugat:

Suntem încântați să ne unim forțele cu Ubisoft pentru a aduce la viață poveștile bogate, desfășurate pe mai multe planuri, pentru care seria Assassin’s Creed a devenit atât de iubită. Ne asumăm responsabilitatea de a crea divertisment bazat pe această proprietate intelectuală, luând în considerare reproducerile istorice și celelalte elemente care au transformat seria într-un succes global.

Una dintre cele mai de succes serii de jocuri video din istorie

Din momentul lansării primului joc din serie, în 2007, și până în prezent, titlurile Assassin’s Creed s-au vândut în peste 155 de milioane de exemplare în toată lumea, devenind astfel una dintre cele mai bine vândute serii de jocuri video din istorie.

Cel mai recent joc al seriei este Assassin’s Creed Valhalla, ce urmează să fie lansat pe 10 noiembrie 2020 în versiuni pentru consolele Xbox Series X | S, Xbox One, PlayStation 4, precum și pentru PC (prin Uplay și Epic Games Store). Ediția pentru PlayStation 5 a jocului va fi disponibilă două zile mai târziu, pe 12 noiembrie.

Sursa: Ubisoft, Netflix

Urmărește Go4Games.ro pe Google News