Nintendo a dezvăluit noua consolă Switch

Autor: Cosmin Aionita | 20.10.2016
Nintendo a dezvăluit noua consolă Switch

După luni întregi de speculaţii şi tot felul de zvonuri, iată că Nintendo a dezvăluit în sfârşit noua consolă a companiei (fostul nume de cod NX): Nintendo Switch, un hibrid de dispozitiv mobil şi consolă „de casă” statică.

Conectat la dock-ul staţionar, Nintendo Switch se va comporta ca o consolă clasică, jucătorii putând să se bucure de titluri cu grafică de înaltă definiţie pe televizorul propriu. Aceste jocuri vor putea fi rulate însă şi „in deplasare”, situaţie în care Nintendo Switch devine o veritabilă tabletă de gaming, ajutată şi de controllerele detaşabile Joy-Con. Acestea vor putea fi folosite fie ataşate unităţii de bază, fie ţinute fiecare în câte o mână, fie folosite independent de către doi jucători pentru sesiuni de multiplayer local.

Alternativ, pentru jocurile ce vor necesita o schemă de control mai complexă, se va putea apela la un gamepad Nintendo Switch Pro Controller, foarte similar cu ceea ce oferă concurenţa în mod implicit. Mai mult, posesorii de Nintendo Switch îşi vor putea aduce laolaltă consolele în aceeaşi locaţie pentru partide multiplayer în „reţea locală”.

Nintendo Switch

Deşi nu au fost încă dezvăluite detaliile legate de configuraţia hardware ce stă în spatelele noii console, NVIDIA a confirmat că Nintendo Switch este „motorizat” de un chip NVIDIA Tegra bazat pe cea mai recentă arhitectură a plăcilor video GeForce GTX (presupunem că este vorba de Pascal).

Consola Nintendo Switch urmează să fie lansată în martie 2017, Nintendo confirmând deja o listă de parteneri ce vor oferi suport pentru acest nou dispozitiv (vezi imaginea de mai jos). Mai multe detalii despre specificaţiile tehnice ale console şi oferta completă de jocuri ce vor fi disponibile pentru Switch vor fi comunicate în curând.

Nintendo Switch

Urmărește Go4Games.ro pe Google News