Nintendo anunţă încă un nou model de consolă Switch, cu baterie îmbunătăţită

Autor: Cosmin Aionita | 18.07.2019
Nintendo anunţă încă un nou model de consolă Switch, cu baterie îmbunătăţită

Cei de la Nintendo par puşi pe fapte mari în acest an, după dezvăluirea noului Nintendo Switch Lite, compania japoneză dezvăluind încă un model nou al consolei Switch. În timp ce viitoarea ediţie Lite se adresează doar publicului ce doreşte să joace titlurile pentru Switch în mod portabil, proaspăt dezvăluitul model nou păstrează atât design-ul exterior, cât şi funcţionalitatea consolei Switch iniţiale.

Diferenţa va fi făcută de durata de viaţă a bateriei din noul model de Nintendo Switch. În timp ce ediţia iniţială (model HAC-001) promitea o autonomie de 2,5 – 6,5 ore (în funcţie de titlul jucat, aproximativ 3 ore în Legend of Zelda: Breath of The Wild, spre exemplu), noua revizie de Nintendo Switch (model HAC-001(-01)) se laudă cu o durată de viaţă de 4,5 – 9 ore (aproximativ 5,5 ore în Breath of The Wild, conform spuselor celor de la Nintendo).

New Nintendo Switch

Iar toate indiciile apărute până acum lasă de înţeles că acest upgrade al autonomiei nu se datorează unei baterii de capacitate mai mare, ci adoptării de către Nintendo a unei revizii mai recente a cipului NVIDIA Tegra X1 (nume de cod Mariko), cu un consum mai redus. Acesta va “motoriza”, de asemenea, şi viitorul Nintendo Switch Lite. De altfel, şi acel model promite o autonomie mai bună decât Switch-ul iniţial, în condiţiile în care include o baterie de capacitate mai mică decât acesta.

În rest, după cum am amintit deja, noul model de Switch va păstra atât aspectul exterior, cât şi toata funcţionalitatea ediţiei iniţiale a consolei: va veni însoţit de obişnuitele controllere detaşabile Joy-Con (care vor include HD Rumble şi senzorul IR) şi va putea fi folosit atât în modul portabil, cât şi conectat la TV.

Noul model de Nintendo Switch (HAC-001(-01)) va ajunge în magazine la finele lunii august, în America de Nord, şi în septembrie, în Europa, şi va avea acelaşi pret recomandat de vânzare precum ediţia iniţială: 299€. Cu această ocazie, Nintendo va lansa şi modele separate de controllere Joy-Con în noi culori.

New Nintendo Switch Joy-Con

Urmărește Go4Games.ro pe Google News