Noi detalii despre Xbox Series S: rezoluții, capacitatea SSD-ului și data de lansare!

Autor: Cosmin Aionita | 09.09.2020
Noi detalii despre Xbox Series S: rezoluții, capacitatea SSD-ului și data de lansare!

După dezvaluirea de ieri a viitorului model Xbox Series S, Microsoft revine cu noi detalii despre viitoarea consolă next-gen de buget. Acestea au fost livrate sub forma unui trailer oficial pentru Xbox Series S, acesta confirmând câteva dintre specificațiile hardware ale consolei, prețul estimat, precum și data de lansare.

Suport pentru Ray Tracing, rezoluții mai mici și SSD de capacitate redusă

Astfel, din trailer-ul de mai sus aflăm următoarele noi detalii importante despre Xbox Series S:

  • Vom avea parte de o consola „all-digital”, dedicată în exclusivitate conținutului digital: jocuri descărcate de pe Xbox Store, fie achiziționate, fie obținute prin intermediul serviciului Xbox Game Pass, precum și filme sau seriale difuzate de serviciile de video streaming. Xbox Series S nu dispune de unitate optică și nu va putea rula jocurile în format fizic, livrate pe disc.
  • Xbox Series S va putea rula jocuri într-o rezoluție maximă de 1440p (2560×1440) cu un framerate de până la 120 de cadre pe secundă. Acestea sunt însă niste specificații teoretice, puterea vehiculată a cipului grafic inclus în Xbox Series S fiind de numai 4TF (față de 12TF la Xbox Series X sau 10TF la PlayStation 5), potrivită mai degrabă unor combinații de genul 1080p (1920×1080) la 60fps sau 1440p la 30fps.
  • Xbox Series S va oferi, la fel ca în cazul fratelui mai mare Series X, suport pentru DirectX Ray Tracing.
  • De asemenea, precum Xbox Series X, și Series S va oferi suport pentru tehnologiile Variable Rate Shading, Variable Refresh Rate și Ultra Low Latency, utile în special pentru posesorii televizoarelor echipate cu conectori HDMI 2.1.
  • SSD-ul inclus în Xbox Series S va avea o capacitate de numai 512GB, față de 1TB la Xbox Series X (stocarea va putea fi extinsă prin intermediul unor mini-SSD-uri externe realizate de Microsoft în colaborare cu Seagate).
  • Filmele și serialele 4K vor putea fi rulate doar prin intermediul serviciilor de video streaming disponibile pe consolă. Consola nu dispune de unitate optică și nu va putea reda DVD-uri video, discuri Blu-ray sau Blu-ray Ultra HD.
  • Chiar dacă nu va renderiza nativ în rezoluție 4K, Xbox Series S va fi capabilă să upscaleze jocurile în această rezoluție pentru posesorii de televizoare 4K.

Consola Xbox Series S va fi disponibilă începând cu 10 noiembrie 2020, la un preț estimat de comercializare de 299$ / 299€ / 249£.

Sursa: Xbox YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News