Se lucrează la un nou joc Tomb Raider, bazat pe Unreal Engine 5

Autor: Cosmin Aionita | 06.04.2022
Se lucrează la un nou joc Tomb Raider, bazat pe Unreal Engine 5

Epic Games a anunțat, în cadrul unei transmisiuni în direct difuzate ieri, lansarea versiunii finale a motorului grafic Unreal Engine 5 pentru toți cei interesați, de la producători de jocuri indie, la dezvoltatori de titluri AAA și până la realizatori de producții cinematografice de mare anvergură. Iar unul dintre cei mai surprinzători parteneri noi ai celor de la Epic Games este studioul Crystal Dynamics, care, în cadrul acestui stream, a confirmat că lucrează la un nou joc al seriei Tomb Raider, bazat pe Unreal Engine 5.

Noul titlu Tomb Raider se afla încă în fazele incipiente ale dezvoltării, cele mai recente zvonuri legate de acest joc indicând dorința realizatorilor de a uni cele doua ere în care au avut loc jocurile Tomb Raider: trilogia recentă (Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider și Shadow of the Tomb Raider, în care Lara Croft făcea primii pași în cariera de explorator) și titlurile inițiale (în care eroina era deja un arheolog cu experiență).

Pe lângă noul joc Tomb Raider, cei de la Crystal Dynamics oferă asistență studioului The Initiative (parte a Xbox Game Studios) în vederea dezvoltării noului proiect Perfect Dark. De asemenea, Crystal Dynamics susține în continuare Marvel’s Avengers prin update-uri și conținut nou.

Unreal Engine 5, adoptat de tot mai multe studiouri

Pe lângă Crystal Dynamics, Epic Games a confirmat că lucrează împreună cu studiourile CD Projekt RED (autorii seriei The Witcher) și The Coalition (realizatorii Gears of War 4 și Gears 5) la dezvoltarea Unreal Engine 5, viitoarele jocuri ale acestor echipe urmând să folosească acest motor grafic.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News