PlayStation 4 va deveni compatibil cu jocurile pentru PS2

Autor: Cosmin Aionita | 20.11.2015
PlayStation 4 va deveni compatibil cu jocurile pentru PS2

Recenta lansare a bundle-ului PlayStation 4 cu jocul Star Wars: Battlefront a scos la iveală o surpriză pe care, cel mai probabil, Sony o păstra pentru ediţia din acest an a event-ului PlayStation Experience. Pe scurt, bundle-ul respectiv oferă şi un voucher prin intermediul căruia pot fi descărcate patru jocuri clasice: Super Star Wars, Star Wars: Racer Revenge, Star Wars: Jedi Starfighter şi Star Wars: Bounty Hunter, ultimele trei dintre acestea provenind din “era PlayStation 2”.

Ei bine, colegii de la Digital Foundy au testat cele trei jocuri şi au ajuns la concluzia că acestea nu au fost recompilate pentru a rula nativ pe PlayStation 4 ci, dimpotrivă, este utilizat un emulator modern pentru a rula versiunile de PlayStation 2 ale jocului pe hardware-ul actual. Mai mult, acest emulator permite afişarea jocurilor la rezoluţii superioare, cu framerate-uri evident mai bune şi ofera suport şi pentru trofee PSN.

Ca urmare a acestui descoperiri, cei de la Wired au trimis un mesaj către Sony, compania japoneză confirmând că “lucrează la dezvolutarea unei tehnologii de emulare ce va permite jocurilor de PS2 sa fie rulate pe actuala generaţie de console”. Evident, nu au fost oferite detalii suplimentare, Sony refuzând să detalieze în profunzime acest proces.

Cel mai probabil, va urma un anunţ oficial în cadrul PlayStation Experience 2015, eveniment pe care Sony îl va organiza în acest an în San Francisco, în perioada 5 – 6 decembrie 2015.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News