Sony a dezasamblat PlayStation 5! Cum arată interiorul consolei

Autor: Cosmin Aionita | 07.10.2020
Sony a dezasamblat PlayStation 5! Cum arată interiorul consolei

Cu mai puțin de două luni rămase până la apariția consolei PlayStation 5, cei de la Sony Interactive Entertainment au publicat în sfârșit un clip video în care noul PS5 este dezasamblat.

În primul rând, după cum puteți vedea din imaginile de mai jos, noua consolă PlayStation 5 este foarte voluminoasă, cu dimensiuni de 390mm x 104mm x 260mm și cu o greutate de aproximativ 4,5kg, în cazul ediției echipate cu unitate optică Blu-ray Ultra HD.

Port-uri USB și extinderea stocării prin M.2

Pe partea frontală, PlayStation 5 va fi echipat cu două porturi USB: unul de tip USB Type C SuperSpeed capabil de o rată de transfer de 10Gbps, iar al doilea Type A Hi-Speed. Pe partea din spate a consolei, vom găsi alte două porturi USB, de tip USB Type A SuperSpeed 10Gbps, un port LAN pentru conectare la Internet prin cablu, ieșirea video HDMI și mufa dedicată cablului de alimentare.

Cele două “rânduri” din fața ale consolei joacă rolul de guri de aerisire, iar prin grilajul de pe partea din spate a consolei va fi evacuat aerul cald. Consola PS5 va necesita un stand (inclus în pachet) pentru a putea fi plasată atât vertical, cât și orizontal, instrucțiunile de montare ale acestui port fiind de asemenea prezente în clipul video de mai sus, cu PlayStation 5 dezasamblat.

Panourile de culoare albă ce încadrează corpul principal al consolei vor putea fi desfăcute chiar de către utilizatori, operațiune necesară pentru a adăuga stocare suplimentară prin intermediul portului de expansiune M.2 inclus de Sony pe PlayStation 5. De asemenea, este foarte probabil că Sony va oferi panouri inscripționate sau colorate diferit, pentru a oferi tuturor opțiunea de a-și personaliza consola după cum doresc.

Atenție însă, stocarea de pe PlayStation 5 va putea fi extinsă numai prin intermediul SSD-urilor M.2 de tip PCIe 4.0 (sau mai performante), singurele care vor putea ține pasul cu viteza soluției de stocare de 825GB inclusă de Sony pe placa de bază a consolei. După cum se poate observa din imagini, vor putea fi instalate SSD-uri de lungimi diferite (30, 42, 60, 80).

O soluție de răcire masivă

Soluția de răcire aleasă de Sony pentru PlayStation 5 este masivă și implică un ventilator cu diametrul de 12cm și adâncimea de 45mm, iar, în loc de tradiționala pastă termoconductoare, temperatura cipului principal al consolei va fi ținută sub control cu ajutorul unei alternative bazate pe metal lichid. PS5 folosește, de asemenea, un radiator de dimensiuni apreciabile, a cărui performanță, după spusele celor de la Sony, este echivalentă cu cea a unei soluții de tip vapor chamber.

Unitatea optică Blu-ray Ultra HD inclusă în PlayStation 5 este învelită într-o carcasă metalică și utilizează două straturi de izolatori pentru a diminua zgomotul și vibrațiile apărute atunci când un disc este învârtit la viteze mari.

Consola include antene Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.1. Nu în ultimul rând, sursa de alimentare este inclusă în corpul consolei și are o putere de 350W.

PlayStation 5 va fi lansat în România pe 19 noiembrie 2020.

PlayStation 5 dezasamblat

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News