PlayStation a achiziționat Haven Studios, noua echipă condusă de Jade Raymond

Autor: Cosmin Aionita | 22.03.2022
PlayStation a achiziționat Haven Studios, noua echipă condusă de Jade Raymond
Foto: Sony Interactive Entertainment

Prin vocea lui Hermen Hulst, conducătorul PlayStation Studios, Sony Interactive Entertainment a anunțat achiziționarea Haven Entertainment Studios, noul studio din Montreal pornit anul trecut de Jade Raymond.

De altfel, Sony susținuse formarea Haven Studios, echipa condusă de Jade Raymond urmând să producă un titlu multiplayer online, cu o viziune unică, pentru consolele PlayStation. Cele două companii au lucrat împreună timp de un an, perioadă pe parcursul căreia PlayStation Studios au rămas impresionați de progresul înregistrat de proiectul celor de la Haven Studios, fiind astfel luată decizia de a integra studioul canadian în familia PlayStation.

În ultimii 25 de ani, Jade Raymond și-a arătat pasiunea pentru toate aspectele dezvoltării jocurilor, jucând roluri-cheie în programare, proiectare, producție, șef de studio și posturi de conducere.

Este cunoscută mai ales pentru că a ajutat la crearea francizelor Assassin’s Creed și Watch Dogs, dar și pentru fondarea studioului Ubisoft din Toronto, alături de care a dezvoltat titluri de succes precum Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist. În ultima perioadă, Raymond a fost vicepreședintele Google Stadia Games and Entertainment.

Înainte de a se alătura celor de la Google, a fost vicepreședinte și director general al grupului Electronic Arts PopCap Vancouver și Motive Studios (Montreal), pe care le-a fondat în 2015. Acum, Haven Studios, noua echipă condusă de Raymond, face parte, în mod oficial, din grupul PlayStation Studios.

Conform propriilor spuse, Raymond s-a declarat încântată de această achiziție, fiind entuziasmată de posibilitatea, ca parte a unui studio first-party al celor de la Sony Interactive Entertainment, să colaboreze îndeaproape cu unele dintre cele mai talentate echipe de dezvoltare din lume, precum Guerrilla Games (seria Horizon), Naughty Dog (seriile Uncharted și The Last of Us), Media Molecule (Little Big Planet, Dreams) sau Insomniac Games (seriile Marvel’s Spider-Man și Ratchet & Clank).

Jade Raymond

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News