PlayStation Classic, mini-consola aniversară de la Sony

Autor: Cosmin Aionita | 19.09.2018
PlayStation Classic, mini-consola aniversară de la Sony

Pe 3 decembrie 1994, Sony scria istorie lansând prima generaţie de console PlayStation, un veritabil pionier al graficii tridimensionale în jocuri video, vândută în peste 100 de milioane de exemplare. Aproape un sfert de secol mai târziu, compania japoneză urmează linia trasată de rivalii de la Nintendo, anunţând consola miniaturizată PlayStation Classic.

La fel ca în cazurile consolelor NES Mini Classic şi SNES Mini Classic, PlayStation Classic va avea aproape jumătatea dimensiunilor consolei PlayStation originale, va reproduce aspectul acesteia şi va fi livrată alături de două controllere. Similar cu mini-consolele Nintendo, PlayStation Classic va oferi nu mai puţin de 20 de jocuri preinstalate: dintre acestea nu vor lipsi titluri clasice precum Final Fantasy VII, Jumping Flash, R4 Ridge Racer Type 4, Tekken 3 sau Wild Arms. Restul jocurilor preinstalate pe PlayStation Classic vor fi dezvăluite în curând.

Pe lângă consola propriu-zisă şi cele două controllere, în pachetul PlayStation Classic va fi inclus şi un cablu HDMI (necesar pentru a conecta consola la un televizor sau monitor), precum şi un cablu USB de alimentare (nu va fi inclus un alimentator propriu-zis).

PlayStation Classic urmează să fie lansat pe 3 decembrie 2018, la un preţ echivalent cu 99,99€.

PlayStation Classic

PlayStation Classic

Urmărește Go4Games.ro pe Google News