PlayStation își propune să ofere mai multe jocuri exclusive pentru PS5. Ritmul lansărilor pe PC va fi încetinit

Autor: Cosmin Aionita | 22.05.2023
PlayStation își propune să ofere mai multe jocuri exclusive pentru PS5. Ritmul lansărilor pe PC va fi încetinit
Foto: Sony Interactive Entertainment

După ce a început să lanseze jocurile produse de PlayStation Studios și pe PC, Sony Interactive Entertainment se pregătește de o schimbare a strategiei în privința acestor portări. Într-un interviu acordat publicației Famitsu din Japonia, Jim Ryan, CEO-ul Sony Interactive Entertainment, a declarat că principala platformă pe care compania se va concentra de acum încolo este PlayStation 5, cu anumite titluri ocazionale care ar putea ajunge și pe PC.

PlayStation Studios va continua să se concentreze pe dezvoltarea pentru PlayStation 5. Totuși, atunci când vom considera că este cazul, vom lucra și la jocuri care se pot extinde în afara granițelor caracteristice consolelor pentru jocuri.

Când ne gândim unde putem extinde o proprietate intelectuală atractivă, răspunsul de o lansa și pe PC este simplu și logic, pentru că tot ceea ce trebuie să facem este să o portăm.

– Jim Ryan, președinte și CEO al Sony Interactive Entertainment

Totuși, Ryan a accentuat faptul ca Sony își dorește să se concentreze pe titluri exclusive pentru PS5, iar ritmul lansărilor pentru PC vor fi încetinit față de cel actual.

De asemenea, înțelegem pe deplin importanța jocurilor exclusive pentru PS5. După cum am afirmat și mai devreme, principala responsabilitate a PlayStation Studios este să ofere experiențe de gaming de calitate pentru cele mai recente console PlayStation. Vom crește numărul de titluri exclusive pentru PS5 și vom încetini ritmul lansărilor pentru PC.

Am destul de des ocazia de a discuta cu fanii si de a le afla părerile și, atunci când îi întreb despre decalajul dintre lansările pe PS5 și PC, îmi spun că oferirea unor versiuni de PC la 2 sau 3 ani după apariția variantelor pentru PS este percepută în mod favorabil.

Este o comunitate pe care ar trebui să o apreciem cel mai mult. Vom continua să ascultăm vocile fanilor și să dezvoltăm titluri variate, într-o manieră diversificată, care să ia în calcul mai multe aspecte.

– Jim Ryan, președinte și CEO al Sony Interactive Entertainment

PlayStation și-a început seria de lansări pe PC cu titluri care s-au bucurat de succes și apreciere și pe noua platformă, precum Horizon: Zero Dawn, Days Gone, God of War sau Marvel’s Spider-Man. Din păcate, recenta portare The Last of Us Part I n-a mai fost primită cu același entuziasm din cauza problemelor mari de performanță și optimizare ale versiunii pentru PC.

Sursa: VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News