PlayStation Network – peste 70 de milioane de utilizatori activi

Autor: Cosmin Aionita | 25.05.2017
PlayStation Network - peste 70 de milioane de utilizatori activi

Sony Interactive Entertainment, divizia gigantului japonez care se ocupă de consolele PlayStation, a dezvăluit în cadrul evenimentului Sony Investor Day 2017 câteva informaţii legate de performanţele obţinute în anul fiscal 2016, încheiat la 31 martie 2017.

Această perioadă a coincis pentru Sony Interactive Entertainment cu lansarea pe piaţă a modelelor revizuite PlayStation 4 Slim şi PlayStation 4 Pro, care se alătură astfel ecosistemului actual de console PlayStation 4. Mai mult, compania a pătruns pentru prima dată în sfera produselor de realitate virtuală cu PlayStation VR, pentru care mai mult de 230 de studiouri lucrează la noi titluri, librăria actuală depăşind 100 de jocuri disponibile pentru acest dispozitiv.

Astfel, această extindere a ecosistemului PlayStation a influenţat numărul lunar de utilizatori activi unici ai serviciilor PlayStation Network, acesta depăşind la data de 23 mai 2017 pragul de 70 de milioane, dintre care nu mai puţin de 24,5 milioane sunt abonaţi ai serviciului PlayStation Plus, cu 27% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. Aceştia petrec cumulat 600 de milioane de ore pe săptămână folosind consola PlayStation 4.

În ce priveşte numărul de unităţi PlayStation 4 vândute şi distribuite către magazinele retail la nivel mondial, compania japoneza estimează că va ajunge la 78 de milioane de console la sfârşitul anului fiscal curent, care se va încheia în luna martie 2018. Spre comparaţie, până la sfârşitul anului fiscal 2016, Sony Interactive Entertainment livrase către partenerii din retail nu mai puţin de 60 de milioane de unităţi ale consolei PlayStation 4.

PlayStation Network

Urmărește Go4Games.ro pe Google News