PlayStation Vita TV – consola de 100$ de la Sony

| 09.09.2013
PlayStation Vita TV – consola de 100$ de la Sony

În această dimineaţă, conform orei României, Sony Computer Entertainment Japan Asia a ţinut o conferinţă de presă, anunţând tot felul de noutăţi legate de familia de console PlayStation. Pe lângă prezentarea unui nou model de PlayStation Vita (mai subţire şi mai uşor), confirmarea datei de lansare pentru PlayStation 4 în Japonia (22 februarie 2014) şi jocurile aferente acestor două console, conferinţa Sony a venit cu o surpriză totală: PlayStation Vita TV.

PlayStation Vita TV este o microconsolă capabilă să ruleze jocurile de PS Vita (include şi un cititor de carduri pentru acest format), PSP şi jocurile din colecţia PlayStation Classics (de regulă titluri vechi, pentru PS1). PS Vita TV nu este echipată cu display, urmând să folosească TV-ul pentru aceasta funcţie (include o ieşire video HDMI 480p/720/1080i) şi clasicele gamepad-uri DualShock 3 pentru control.

Din această cauză, în primă fază, PS Vita TV nu va fi compatibilă cu absolut toate titlurile concepute pentru PS Vita, lipsind funcţionalitatea oferită de touch screen-ul consolei portabile. Totuşi, cel mai probabil, Sony va începe să ofere patch-uri pentru titlurile vechi pentru a le face să funcţioneze adecvat şi pe Vita TV. După lansarea PS4, PS Vita TV va primi şi suport pentru controllerul DualShock 4 prin intermediul unui update software.

Nu vor lipsi nici funcţiile de media playback, PS Vita TV urmând să fie compatibilă cu serviciile Music Unlimited şi Video Unlimited oferite de Sony, precum şi cu o sumedenie de alţi furnizori de astfel de conţinut (momentan au fost confirmaţi doar cei din Japonia). Mai mult, PS Vita TV va putea fi folosit şi drept dispozitiv compatibil cu stream-ul provenit de la o consolă PlayStation 4. Cu alte cuvinte, în timp ce TV-ul principal la care este cuplat PS4 este ocupat, deţinătorii de PS Vita TV vor putea conecta microconsola la un alt TV din casă şi vor putea juca titlurile de PS4 pe acesta, prin stream video (funcţie ce va fi accesibilă şi deţinătorilor de console PS Vita normale).

PS Vita TV

PlayStation Vita TV va fi lansată în Japonia pe 14 noiembrie 2013, la un preţ de 9954¥ (aproximativ 100$). Va exista şi o variantă PS Vita TV Value Pack, care va include un controller alb DualShock 3, un abonament PlayStation Plus de 90 de zile şi un card de memorie de 8GB la preţul de 14 994¥ (aproximativ 150$).

Urmărește Go4Games.ro pe Google News