Premieră: studioul românesc Amber a înregistrat o cifră de afaceri de peste 45 de milioane de dolari

Autor: Cosmin Aionita | 16.05.2023
Premieră: studioul românesc Amber a înregistrat o cifră de afaceri de peste 45 de milioane de dolari
Foto: Amber

Amber, studioul dezvoltator de jocuri video cu sediul în București și cu birouri în întreaga lume, a raportat o cifră de afaceri record de 213,7 milioane de lei (45,4 milioane dolari) pentru 2022, o creștere cu peste 52% în comparație cu anul precedent. În companie lucrează 1200 de specialiști în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kiev, Varșovia, San Francisco și Los Angeles.

Din cifra de afaceri de 213,7 milioane de lei generată în 2022, aproximativ 74% au fost venituri din activitatea de dezvoltare și co-dezvoltare de jocuri video. Serviciile de asigurare a calității, asistență pentru clienți, localizare au generat 26% din venituri. Activitățile de dezvoltare au crescut atât pe proiectele de mobile, cât și pe jocurile HD (PC & console), iar pentru anul 2023 se anunță oportunități în creștere pe segmentul de jocuri HD.

Am încheiat anul cu cea mai mare cifră de afaceri înregistrată vreodată de un studio de jocuri video cu ADN 100% românesc. Acest lucru se datorează în primul rând calității serviciilor pe care le oferim și a faptului că în acești primi 10 ani ai Amber am reușit să creăm o multinațională cu sediul la București și o rețea puternică de parteneri de renume în industrie.

– Mihai Pohonțu, președinte Amber

În 2022, Amber a continuat să se afirme la nivel internațional drept un studio de top în dezvoltarea și co-dezvoltarea de jocuri video pe mobile, PC și console. După succesul cu Tetris Beat pe Apple Arcade, compania a dezvoltat, alături de Jam City, Wild Things: Animal Adventures, primul joc din portofoliul companiei pentru platforma Netflix Games. Mai mult, Amber a contribuit la dezvoltarea lui Gotham Knights, joc lansat pentru PC și console, pentru Warner Bros. Games, oferind servicii de artă și level design.

La finalul anului trecut, compania a atras o investiție la o evaluare de aproximativ 190 de milioane de dolari din partea Emona Capital, o firmă de investiții din Londra, cu scopul accelerării dezvoltării globale a companiei prin realizarea de tranzacții de tip M&A.

„Rezultatele Amber confirmă faptul că industria românească de gaming are o companie etalon, care reprezintă pe plan global comunitatea locală de specialiști în dezvoltarea de jocuri. În acest moment, suntem prezenți în 8 țări și vom continua expansiunea companiei prin deschiderea de noi studiouri, fuziuni și achiziții.”

– Mihai Pohonțu, președinte Amber

În funcție de proiectele dezvoltate în fiecare studio, Amber caută să angajeze specialiști în toate birourile sale pentru poziții de Art Directors, animatori 2D și 3D, Senior Engineers, Senior Game Designers, UI Artists, Game Testers și altele.

Pentru 2023, Amber se așteaptă să continue să crească și intenționează să ajungă la 1300 de angajați pe măsură ce își continuă expansiunea geografică.

Amber
Foto: Amber

Despre Amber

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în cadrul Amber lucrează peste 1200 de specialiști.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Amazon, King, Big Fish Games, Disney, N3twork, Rovio, Warner Media și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Tetris Beat, Super Spy Ryan, PositronX, Wild Things și Link Twin și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de succes precum Sky: Children of Light, Nascar Heat 5 și altele.

Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Montreal, Varșovia și Kiev.

Sursa: Amber

Tags:
Urmărește Go4Games.ro pe Google News