Preț incredibil pentru un joc video deosebit de rar. Ce-l face atât de valoros

Autor: Cosmin Aionita | 01.11.2023
Preț incredibil pentru un joc video deosebit de rar. Ce-l face atât de valoros
Foto: AFP via Getty Images

Un joc video deosebit de popular al anilor ’80 a ajuns sa fie vândut pe eBay pentru o sumă greu de crezut.

Este vorba despre Duck Hunt, lansat inițial în Japonia, în 1984, pentru consola NES (Nintendo Entertainment System). Ulterior, Duck Hunt a fost adaptat și lansat și în Europa în 1987. Acest titlu era jucat cu un accesoriu de tip light gun (vezi fotografia de mai sus), gamerii țintind cu ajutorul acestuia rațe care zburau din tufișuri. Nu putem uita nici câinele de vânătoare, care râdea dacă jucătorul nu reușea să doboare rațele.

Ca fapt divers, dezvoltarea lui Duck Hunt a început în 1976, jocul având o medie a notelor încasate în review-uri de numai 60% la acea vreme. Totuși, asta nu l-a oprit să ocupe locul 77 în topul celor la bune jocuri pentru Nintendo Entertainment System, în viziunea colegilor de la IGN.

O veritabilă piesă de muzeu

Și totuși, cum a ajuns un asemenea joc video să fie vândut pe eBay în schimbul a aproape 70.000 de dolari canadieni (peste 50.000 de dolari americani)? Pentru că ediția oferită este una extrem de rară, originară din Hong Kong și lansată chiar în 1984. Ambalajul diferă față de versiunile occidentale, fiind vorba despre o cutie albastră de dimensiuni mai reduse, față de cutiile negre în care erau comercializate jocurile de NES în vest.

Mai mult, jocul și ambalajul se prezintă în condiții foarte bune, calitatea prezervării întregului pachet fiind notată cu un scor de 80+ de către un evaluator oficial.

joc video
Foto: eBay

Sursa: Daily Star

Urmărește Go4Games.ro pe Google News