PS4 Remote Play se îndreaptă către PC

Autor: Cosmin Aionita | 30.11.2015
PS4 Remote Play se îndreaptă către PC

Remote Play este o facilitate prin intermediul căreia deţinătorii de console PlayStation Vita sau PlayStation TV, precum şi de telefoane sau tablete Sony, pot rula jocurile de PS4 cu ajutorul tehnologiei de video streaming. Cu alte cuvinte, este nevoie de o consolă PlayStation 4 care să ruleze nativ jocurile şi să transmită un flux video către PlayStation Vita sau TV. La momentul dezvăluirii consolei PS4, Sony a promis că această tehnologie îşi va găsi drumul cât mai rapid către PC-uri, precum şi către alte astfel de dispozitive.

Mai mult, deşi Sony a oferit prima implementare de Remote Play (care funcţiona pe PS Vita în tandem cu un PS4), cei de la Microsoft au fost primii care au adus această facilitate pe PC-uri şi tablete, dispozitivele de acest fel echipate cu Windows 10 fiind capabile, prin intermediul aplicaţiei Xbox, să faă stream la jocurile rulate de o consolă Xbox One în aceeaşi reţea locală.

Recent, prin intermediul contului oficial de Twitter al lui Shuhei Yoshida (preşedintele Sony Worldwide Studios din cadrul Sony Computer Entertainment), Sony a dezvăluit că lucrează de asemenea la o aplicaţie Remote Play pentru PC şi Mac. Nu au fost oferite însă detalii suplimentare despre când ar putea deveni aceasta disponibilă.

Cel mai probabil, vom afla mai multe despre funcţia Remote Play şi adaptarea acesteia pentru PC la PlayStation Experience 2015, eveniment ce se va desfăşura în perioada 5 – 6 decembrie 2015, în San Francisco.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News