Quantic Dream aduce Heavy Rain, Beyond şi Detroit pe PC!

Autor: Cosmin Aionita | 21.03.2019
Quantic Dream aduce Heavy Rain, Beyond şi Detroit pe PC!

Iată că, după încheierea colaborării exclusive cu Sony Interactive Entertainment, studioul Quantic Dream a decis să-şi publice toate jocurile recente şi pentru PC, alegând serviciul Epic Games Store în acest sens.

Astfel, cele mai recente trei titluri ale celor de la Quantic Dream – Heavy Rain, Beyond: Two Souls şi Detroit: Become Human – vor fi lansate şi în versiuni pentru PC, în primă fază doar prin intermediul Epic Games Store, mai târziu în cursul lui 2019.

Cazul celor de la Quantic Dream pare destul de similar cu cel al studioului thatgamecompany, care, la rândul său, a avut un contract cu cei de la Sony pentru a livra trei titluri exclusive pentru platformele PlayStation (Flow, Flower şi Journey), fiindu-i permis, după expirarea acestei înţelegeri, să publice aceste jocuri şi pe PC. Şi asta pentru că proprietăţile intelectuale pentru toate cele trei jocuri realizate de Quantic Dream aparţin celor de la Sony, care au şi finanţat realizarea acestora.

Înţelegerea de faţă reprezintă, probabil, un gest de bunăvoinţă din partea celor de la Sony faţă de un studio ce nu aparţine de compania niponă. Este greu de crezut că Sony va renunţa la statutul de titluri exclusive pentru platformele PlayStation în cazurile jocurilor dezvoltate de propriile studiouri (cum ar fi Uncharted 4 de la Naughty Dog sau God of War de la Santa Monica Studio), dar cine ştie? Poate că, odată cu inevitabila trecerea către următoarea generaţie de console PlayStation, jocurile mai vechi pentru PS4 vor trăi o nouă tinereţe şi pe PC.

Cât despre Quantic Dream, studioul francez a anunţat încheierea unui parteneriat cu gigantul chinez NetEase, acesta achiziţionând o parte minoritară din acţiunile companiei fondate de David Cage. Astfel, NetEase va asigura finanţarea viitoarelor proiecte ale Quantic Dream, acestea urmând să fie titluri multiplatform.

Mai mult, odată cu această schimbare majoră, pe lângă fanii PlayStation, deja obişnuiţi cu jocurile axate pe poveste şi decizii ce o pot influenţa, caracteristice celor de la Quantic Dream, studioul speră ca noile sale titluri să ajungă la un public cât mai larg.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News