Românii de la Amber se dezvoltă într-o reţea de studiouri producătoare de jocuri

Autor: Cosmin Aionita | 08.06.2018
Românii de la Amber se dezvoltă într-o reţea de studiouri producătoare de jocuri

Continuând strategia de creştere pe plan internaţional demarată prin deschiderea a două birouri în Statele Unite ale Americii în 2017, Amber pune bazele unei reţele de studiouri dezvoltatoare de jocuri, strategie prin care îşi propune să concureze cu cele mai reputate companii de gaming din lume.

Pentru a susţine această creştere, doi veterani ai industriei de jocuri din România – Mihai Sfrijan, fost GM al King România, şi Viorel Marinescu, fost Head of Operations al Electronic Arts România – s-au alăturat echipei de management a Amber. Cei doi vor coordona crearea şi dezvoltarea reţelei, maximizând potenţialul creativ şi comercial al studiourilor interne pe plan local şi internaţional.

“De doi ani, Amber s-a angajat într-un proces de transformare dintr-o firmă de servicii într-o agenţie creativă. Astazi, studioul aduce sub umbrela sa echipe creative cu obiective precise şi proiecte extrem de diverse. Reţeaua Amber este alcătuită în acest moment din Lorraine, Avalon şi Amber Live Ops şi cred că talentul şi viziunea acestor studiouri vor genera succes internaţional”, a declarat Mihai Sfrijan, Head of Studios în cadrul Amber.

Lorraine este un studio bucureştean specializat în jocuri midcore multiplayer, precum Rumble Heroes, titlu care va fi lansat oficial în iulie 2018. Primul proiect realizat de Lorraine a fost jocul Link Twin, premiat cu medalia de argint la conferinţa Pocket Gamer Connects din Londra. Avalon este un studio specializat în jocurile pentru mobil de tip casual puzzle, care a realizat în parteneriat cu Disney jocul Cinderella Free Fall. Amber Live Ops este un studio ce operează multiple jocuri pentru clienţi externi, precum Gameloft sau Outfit 7.

În prezent, studioul Avalon lucrează la Funko Pop, un proiect realizat împreună cu NBCUniversal, în timp ce Amber Live Ops se concentrează în această perioadă pe titlurile My Talking Hank şi City Mania.

Cei mai noi membri ai echipei manageriale, Viorel Marinescu şi Mihai Sfrijan, completează suita executivă compusă din Mihai Pohonţu (CEO Amber, fost VP pe platforme emergente la Samsung Electronics, VP Product Operations in cadrul Disney Interactive şi fondator al Electronic Arts în România), Dragoş Hâncu (GM Amber, fost Senior Development Director la Electronic Arts România), Scott Humphries (Head of Product Development, fost Executive Producer la Disney si Electronic Arts), Tudor Postolache (Head of Operations, fost Director Global Test Organization în cadrul EA), Iulian Anton (Executive Producer), Raluca Iorga (Finance Controller) şi Ana Pohrib (People Ops). 

Amber are în prezent 220 de angajaţi în biroul central din Bucureşti şi deţine două birouri satelit în San Francisco şi Los Angeles. În 2018 estimează că va realiza o cifră de afaceri de 7,5 milioane de dolari, fiind compania de software cu cea mai rapidă creştere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News