Schimbări majore la vârful Blizzard Entertainment. Ce se întâmplă cu jocurile companiei

Autor: Cosmin Aionita | 04.08.2021
Schimbări majore la vârful Blizzard Entertainment. Ce se întâmplă cu jocurile companiei
Foto: Blizzard Entertainment

În urma scandalurilor legate de acuzații de hărțuire sexuală, dar și a procesului intentat de statul California împotriva Activision Blizzard din această cauză, schimbări majore vor avea loc la vârful celor de la Blizzard Entertainment. Astfel, J. Allen Brack a renunțat la poziția de conducător al studioului, locul său fiind luat de Jen Oneal și Mike Ybarra.

Jen Oneal s-a alăturat celor de la Blizzard Entertainment în luna ianuarie a acestui an, în poziția de vicepreședinte al diviziei de devoltare, supervizând astfel evoluția francizelor Diablo și Overwatch. Jen Oneal este fosta conducătoare a studioului Vicarious Visions (acum parte a Blizzard), echipa ce lucrează la Diablo II: Resurrected.

După foarte mulți ani petrecuți în cadrul diviziei Xbox a Microsoft, Mike Ybarra s-a alăturat celor de la Blizzard în 2019, ocupând poziția de vicepreședinte și manager general al diviziei dedicate platformelor și tehnologiei. Din această funcție, Ybarra a supervizat dezvoltarea platformei Battle.net și a altor servicii din cadrul companiei.

Cei doi au oferit asigurări că vor transforma Blizzard Entertainment într-un loc de muncă potrivit pentru toate categoriile sociale, indiferent de orientarea sexuală, de gen sau proveniența etnică.

Diablo Immortal a fost amânat

Pe fundalul acestor probleme, studioul a anunțat amânarea jocului Diablo Immortal, primul titlu al seriei conceput pentru dispozitivele mobile inteligente. Conform producătorilor, vor fi aduse modificări importante componentelor PvP și PvE din joc si va fi adăugat suportul pentru controllere, Diablo Immortal urmând să fie lansat abia în prima jumătate a anului 2022.

Următoarea lansare importantă din partea celor de la Blizzard Entertainment este Diablo II: Resurrected, versiunea remasterizată a celebrului Diablo II, așteptată pe piață pe 23 septembrie 2021, în ediții pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch și PC.

Sursa: Blizzard .com, Blizzard .com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News