Studioul Vicarious Visions a fost preluat de Blizzard Entertainment. Urmează un remake pentru Diablo II?

Autor: Cosmin Aionita | 25.01.2021
Studioul Vicarious Visions a fost preluat de Blizzard Entertainment. Urmează un remake pentru Diablo II?

Activision Blizzard, conglomeratul din spatele publisherilor Activision și Blizzard Entertainment, a anunțat trecerea studioului Vicarious Visions din “jurisdicția” celor de la Activision în cea a Blizzard Entertainment.

Conform declarațiilor oficiale ale celor de la Activision, echipa de la Vicarious Visions va fi încorporată în Blizzard Entertainment. Cei aproximativ 200 de angajați ai studioului se vor concentra, de acum, pe susținerea dezvoltării jocurilor și inițiativelor Blizzard Entertainment.

Studioul Vicarious Visions a fost achiziționat de Activision în 2005 și a lucrat, de-a lungul timpului, la titluri din cele mai importante serii ale publisherului, precum Guitar Hero, Spider-Man, Tony Hawk (recentul Tony Hawk Pro Skater 1+2 a fost realizat de Vicarious Visions), Crash Bandicoot (cum ar fi remake-urile incluse în Crash Bandicoot N. Sane Trilogy), și a oferit suport în dezvoltarea jocurilor din seriile Destiny, Skylanders sau Call of Duty.

Echipa va continua să-și desfășoare activitatea din orașul Albany, New York, Statele Unite ale Americii.

Vicarious Visions Blizzard

Se pregătește un remake pentru Diablo II?

Conform reputatului jurnalist Jason Schreier, cei de la Vicarious Visions ar fi fost cooptați de Blizzard Entertainment pentru a prelua proiectul unui remake complet al clasicului joc Diablo II.

Aflat inițial în dezvoltare în cadrul echipei Blizzard care s-a ocupat și de WarCraft III: Reforged, soarta acestui remake pentru Diablo II s-ar fi schimbat complet după primirea deloc călduroasă a versiunii remasterizate a jocului WarCraft III. Astfel, Blizzard Entertainment ar fi luat decizia de de a “realoca” proiectul acestui remake pentru Diablo II către Vicarious Visions, de unde și încorporarea studioului în cadrul companiei.

Blizzard Entertainment nu a anunțat încă acest potențial remake pentru Diablo II, compania lucrând, în mod oficial, la Diablo IV și Overwatch 2.

Sursa: All Games Delta, Jason Schreier Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News