Serialul The Last of Us a primit binecuvântarea HBO și intră în producție

Autor: Cosmin Aionita | 23.11.2020
Serialul The Last of Us a primit binecuvântarea HBO și intră în producție
Foto: Sony Interactive Entertainment

Conform celor de la The Hollywood Reporter, serialul The Last of Us, anunțat inițial în primăvara acestui an, a primit undă verde din partea HBO, urmând să intre în procesul de producție.

Aceasta era ultima etapă ce trebuia parcursă înainte ca faza de producție să înceapă, la cârma proiectului aflându-se Craig Mazin, creatorul apreciatului serial Chernobyl. Acesta a ales să lucreze chiar alături de realizatorii originali ai seriei: Neil Druckmann, scenaristul și directorul de creație al jocurilor, va fi implicat, urmând să scrie scenariul serialul și să fie producător executiv, în timp ce Evan Wells, președintele studioului Naughty Dog, va fi, de asemenea, producător executiv al acestui serial. În plus, și Carolyn Strauss (Chernobyl, Game of Thrones) se va regăsi printre producătorii executivi ai noului serial.

Serialul The Last of Us va fi o coproducție a celor de la HBO și Sony Pictures Television, în colaborare cu PlayStation Productions, acesta urmând să fie primul proiect al diviziei PlayStation dedicate adaptării propriilor jocuri video în filme sau seriale de televiziune.

Inspirat din evenimentele primului The Last of Us

Cu acțiunea plasată la 20 de ani de la evenimentul ce a dus la distrugerea civilizației umane moderne, după cum o știm astăzi, serialul The Last of Us va avea la bază evenimentele din primul joc al seriei. Acesta a fost lansat inițial în 2013 pentru PlayStation 3 (și adaptat mai târziu pentru PlayStation 4 sub forma ediției The Last of Us Remastered).

Povestea din The Last of Us a fost continuată, în cursul acestui an, de The Last of Us Part II pentru PlayStation 4, joc ce a strâns nu mai puțin de zece nominalizări la premiile The Game Awards 2020.

Francesca Orsi, HBO programming executive VP, a declarat următoarele:

Craig Mazin și Neil Druckmann sunt adevărați vizionari. Cu ei la cârma proiectului, alături de Carolyn Strauss, serialul va rezona în mod sigur cu fanii înrăiți ai jocurilor The Last of Us, precum și cu cei care iau pentru prima oară contactul cu această poveste. Suntem încântați să intrăm în acest parteneriat cu Naughty Dog, Sony și PlayStation și să putem realiza această adaptare a unei povești atât de intense și emoționante.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News