Sony elimină interconectarea cu rețeaua X/Twitter de pe consolele PlayStation

Autor: Cosmin Aionita | 07.11.2023
Sony elimină interconectarea cu rețeaua X/Twitter de pe consolele PlayStation
Foto: Profimedia Images

Sony Interactive Entertainment a anunțat că va elimina suportul pentru rețeaua de socializare X, fosta Twitter, de pe consolele PlayStation 5 și PlayStation 4. Odată cu creșterea în popularitate a acestor rețele de socializare, Sony a adăugat, acum un deceniu, posibilitatea de a partaja capturi de ecran sau clipuri video pe Facebook sau Twitter direct de pe consolele PlayStation.

Deși aceste opțiuni erau foarte apreciate de utilizatori, partajarea pe Facebook a fost eliminată de Sony în 2019, iar, foarte curând, același lucru se va întâmpla și cu suportul pentru X/Twitter.

Compania a trimis un mesaj utilizatorilor de console PlayStation prin intermediul căruia îi avertizează că, începând cu 13 noiembrie 2023, integrarea cu X/Twitter va fi eliminată de pe consolele PlayStation 4 și PlayStation 5. Mai exact, nu veți mai putea posta pe X direct de pe consolele PlayStation imagini sau clipuri video capturate din jocurile preferate.

Sony nu a oferit încă un motiv pentru care a luat această decizie, însă, odată cu preluarea Twitter de către Elon Musk și redenumirea în X, numeroase funcții, gratuite în trecut, sunt oferite acum numai contra costa. Astfel, mai multe funcționalități interconectate cu X/Twitter au fost eliminate de numeroase alte companii din produsele acestora.

Sursa: ComicBook.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News