Ultimul val de titluri pentru PlayStation 4? Ce jocuri a anunțat Sony pentru PS4 și PS5

Autor: Cosmin Aionita | 07.08.2020
Ultimul val de titluri pentru PlayStation 4? Ce jocuri a anunțat Sony pentru PS4 și PS5

Sony Interactive Entertainment tocmai a încheiat difuzarea unui nou episod al show-ului State of Play, acesta fiind dedicat prezentării unei serii noi de jocuri pentru PlayStation 4, PlayStation 5 și, nu în ultimul rând, PlayStation VR.

Deși am fost avertizați că vor prima jocurile pentru PS4, fără anunțuri majore pentru PlayStation 5, am avut parte și de prezentările câtorva jocuri pentru PS5, unele despre care știam deja, iar altele complet noi. Să le luăm însă în ordine.

PlayStation 4 încă dă semne de viață

Primul joc cu care a pornit acest episod din State of Play este Crash Bandicoot 4: It’s About Time. Am avut parte de secvențe extinse de gameplay, de anunțarea unor noutăți precum Inverted Mode, de prezentarea efectelor câtorva dintre măștile pe care personajele le vor putea purta în noua aventură, dar și de confirmarea conform căreia Crash Bandicoot 4 nu va include microtranzacții, toate elementele cosmetice urmând a putea fi deblocate progresând prin joc.

Nici fanii PlayStation VR nu au fost uitați, IO Interactive confirmând că viitorul Hitman III va putea fi jucat și în mod VR prin intermediul headset-ului Sony. Mai mult, întreaga trilogie modernă Hitman va putea fi abordată în VR. Hitman III își va face apariția în luna ianuarie 2021.

Braid Anniversary Edition va fi un soi de ediție remasterizată a platformer-ului care a scris istorie pe Xbox 360, cu grafica pictată de mână în rezoluții superioare, comentarii extinse din partea producătorilor și alte bonusuri. Braid Anniversary Edition sosește pe PS4 în prima parte a anului 2021.

Un prim interludiu acordat viitorului PlayStation 5 a fost reprezentat de The Pathless, un titlu indie ce a beneficiat de o demonstrație extinsă de gameplay. The Pathless își va face apariția în sezonul sărbătorilor de iarnă din 2020, pentru PS5.

A urmat un update dedicat jocului Spelunky 2, fiind confirmat faptul că acest sequel va beneficia de multiplayer online. Spelunky 2 sosește pentru PlayStation 4 pe 15 septembrie 2020.

Genshin Impact este un alt joc, ce pare să combine elementele de acțiune cu cele JRPG, care își va face apariția în toamna acestui an pe PlayStation 4.

Aeon Must Die pare a fi un beat’em up spetaculos, cu un stil grafic aparte, ce urmează să fie lansat de publisher-ul Focus Home Interactive în 2021 pentru PlayStation 4.

ANNO: Mutationem este un side scroller de acțiune, cu un stil grafic retro anime, așteptat în luna decembrie a acestui an, pe PlayStation 4.

O nouă “porție” de PlayStation 5 a sosit într-un mod nu neapărat previzibil, printr-o prezentare de gameplay din titlul indie Bugsnax, ce urmează să-și facă apariția în sezonul sărbătorilor de iarnă din acest an.

Vader Immortal: A Star Wars VR Series le va da ocazia posesorilor de PlayStation VR să intre în pielea temutului Darth Vader mai devreme decât ne-am fi așteptat: jocul va fi lansat pe 25 august 2020.

AWE, viitorul expansion DLC pentru Control, își va face apariția pentru PlayStation 4 pe 27 august 2020, iar Alan Wake pare să joace un rol important în povestea acestuia.

Popularul Auto Chess va fi disponibil și pentru PlayStation 4 începând cu 31 octombrie 2020.

The Pedestrian promite să fie un platformer foarte original, ce îmbină o prezentare grafică aparte cu rezolvarea de puzzle-uri, urmând să fie lansat pentru PS4 în luna ianuarie 2021.

O ultimă parte dedicată viitorului PlayStation 5

Ultimele minute ale acestui episod State of Play au fost dedicate unor jocuri ce urmează să fie lansate pentru viitoarea generație de console PlayStation 5.

Pentru început, am avut parte de trailerul de debut pentru Hood: Outlaws & Legends, un titlu multiplayer ce pare să permită jucătorilor să-și creeze proprii eroi medievali și să se confrunte în echipe 4v4. Hood: Outlaws & Legends este realizat de Sumo Digital și va fi publicat de Focus Home Interactive pe PS5 în 2021.

Temtem va fi un joc MMO în care jucătorii vor fi nevoiți să se concentreze pe colecționarea de tot felul de creaturi, precum în seria Pokemon. Temtem este așteptat pe PS5 în 2021.

Show-ul a fost închis de Godfall, primul joc confirmat pentru PlayStation 5 încă de la ceremonia The Game Awards 2019. Am avut parte de o demonstrație extinsă de gameplay, fiind confirmat faptul că Godfall nu va include microtranzacții, iar tot conținutul jocului va fi livrat chiar în ziua lansării, fără ca utilizatorii să fie nevoiți să aștepte update-uri sau DLC-uri. Godfall este așteptat în toamna târzie a acestui an, alături de consola PlayStation 5.

Sursa: PlayStation YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News