Sony micşorează vitezele de download pentru consolele PlayStation pentru a menţine Internetul funcţional în Europa

Autor: Cosmin Aionita | 25.03.2020
Sony micşorează vitezele de download pentru consolele PlayStation pentru a menţine Internetul funcţional în Europa

În aceste vremuri tulburate, în care majoritatea dintre noi suntem blocaţi în propriile case, Internetul a devenit absolut vital, constituind principalul mijloc de comunicare cu prietenii şi familia, o importantă sursă de divertisment graţie serviciilor de streaming de filme, seriale şi muzică, dar şi datorită jocurilor video pe care le rulăm zilnic.

Pe lângă acestea însă, Internetul a devenit obligatoriu şi pentru cei care îşi desfăşoară activităţile profesionale de acasă, teleconferinţele fiind folosite, în aceste zile, mai des ca niciodată.

Sony Interactive Entertainment (compania responsabila pentru seria de console PlayStation) a anunţat că lucrează împreună cu furnizorii de servicii din Europa pentru a păstra reţeaua de Internet funcţională pentru toată lumea, indiferent de scopul în care aceasta este folosită.

Astfel, posesorii de console PlayStation s-ar putea să experimenteze viteze mai scăzute de download de pe PlayStation Network, însă stabilitatea jocurilor multiplayer online nu ar trebui să fie afectată.

Sony nu este singura companie care a luat măsuri în acest sens, atât Netflix, cât şi YouTube aplicând restricţii de calitate ale clipurilor video redate prin intermediul acestor servicii.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News