Sony nu mai închide PlayStation Store pentru PS3 și PlayStation Vita

Autor: Cosmin Aionita | 20.04.2021
Sony nu mai închide PlayStation Store pentru PS3 și PlayStation Vita

La sfârșitul lunii martie, Sony informa toți posesorii unui cont de PlayStation Network în legătură cu închiderea magazinului online PlayStation Store, în variantele sale pentru consolele PlayStation 3 (PS3), PlayStation Portable (PSP) și PlayStation Vita, planificată initial pentru vara acestui an. Reacția comunității la această veste nu a fost tocmai bună, mulți fani fiind nemultumiți de probabila imposibilitate de a achiziționa jocuri clasice în urma închiderii acestor magazine.

Printr-o postare pe blog-ul oficial PlayStation, Jim Ryan, președinte si CEO al Sony Interactive Entertainment, a anunțat că, în urma feedback-ului primit de la fani, s-a luat hotărârea ca funcționalitatea PlayStation Store pentru PS3 și PS Vita să fie menținută în continuare. Programat pentru închidere pe 2 iulie 2021 (PlayStation 3) și 27 august (PlayStation Vita), PlayStation Store va continua să funcționeze pe cele două platforme.

PlayStation Store va fi închis totuși pe PSP

Totuși, magazinul PlayStation aferent consolei PlayStation Portable (PSP) va fi închis pe 2 iulie 2021, după cum a fost anunțat inițial.

Pe scurt, utilizatorii de console PlayStation Portable (PSP) nu vor mai putea face achiziții digitale. În această categorie intră atât jocurile comercializate în regim digital, cât și microtranzacțiile sau DLC-urile asociate anumitor titluri. Jocurile deja cumpărate vor putea fi în continuare descărcate, funcția de Download List urmând să rămână activă pe aceste console.

Conform anunțului inițial al celor de la Sony, această decizie a fost luată pentru ca eforturile companiei să fie redirecționate către magazinul PlayStation Store dedicat consolelor PlayStation 4 și PlayStation 5, în vederea îmbunătățirii experienței pe care clienții o au avea pe aceste platforme. În urma răspunsului venit din partea comunității, Sony a hotărât să mențină funcționale magazinele PlayStation Store pentru consolele PS3 și PlayStation Vita.

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News