Studio românesc achiziționat de Fortis, o nouă companie internațională dezvoltatoare de jocuri video

Autor: Cosmin Aionita | 03.03.2022
Studio românesc achiziționat de Fortis, o nouă companie internațională dezvoltatoare de jocuri video

Fondată de veterani ai industriei, Fortis este un nou dezvoltator și publisher de jocuri video internațional care își propune să ofere, printr-o formă de divertisment interactiv, experiențe sociale semnificative. Compania se află într-o creștere rapidă, deja numărând peste 150 de angajați și o echipă de conducere formată din antreprenori și directori executivi de la companii precum Electronic Arts, WB Games, Zynga, Smule și altele. Fortis este o filială deținută integral de compania globală de resort-uri Las Vegas Sands.

Echipa fondatoare este alcătuită din: Steven Chiang, președintele Fortis, fost Executive Vice-President la Worldwide Studios și WB Games, cofondator al EA Tiburon și președinte al studiourilor la Zynga; Shawn Foust, directorul operațional la Fortis, fost director executiv la WB Games și CEO la Plexchat; Calvin Lau, fost lead designer al multor jocuri de succes, ocupă poziția de chief product officer în cadrul Fortis.

Steven Chiang, co-fondator și președinte al Fortis, a declarat:

În opinia noastră, ne aflăm la începutul unei noi oportunități uriașe pentru ca jocurile să aibă cel mai mare și mai pozitiv impact asupra culturii la nivel global și la cel al experienței umane. Misiunea Fortis este de a crea lumi relevante, care sunt profund sociale, pe o multitudine de platforme și genuri, care să susțină construcția de relații semnificative și de comunități sănătoase, prin intermediul jocurilor. Pentru a ne realiza viziunea, avem sprijinul financiar și angajamentul pe termen lung din partea Sands, o echipă experimentată de executivi și o echipă talentată, în dezvoltare rapidă la nivel mondial.

Fortis urmărește crearea următoarei generații a modelului jocurilor ca servicii (games-as-service), punând accent pe aspectele de game design și mecanismele sociale pentru a permite dezvoltarea de societăți digitale și experiențe de grup durabile, cu scopul de a stimula crearea de relații și amintiri. Fondatorii consideră că experiențele sociale din jocurile online pot fi mai pozitive și semnificative și că jocurile pot deveni principala formă de divertisment social. Jocurile Fortis vor aduce o componentă socială puternică în cadrul unei mari varientăți de titluri și genuri noi sau insuficient explorate în peisajul actual al pieței de jocuri video.

Patrick Dumont, președinte și COO al Sands, a declarat:

La Sands, credem că divertismentul interactiv este cel mai accesibil mijloc din lume pentru a oferi oamenilor experiențe sociale distractive și memorabile. Echipa de conducere de la Fortis, formată din antreprenori și directori de la unele dintre cele mai importante companii în domeniul jocurilor video, reunește talentul și experiența potrivite pentru a crea un nou tip de companie de jocuri video construită de la zero, pentru o nouă eră. Suntem pregătiți să investim la scară largă pe termen lung pentru a ajuta Fortis să se impună ca o companie de anvergură.

Ca parte a strategiei sale pe termen lung, Fortis și-a consolidat echipa prin achiziții și angajări la nivel global. În acest sens, compania a achiziționat recent trei echipe de dezvoltare: Doppio Games din Portugalia, Oktagon Games din Brazilia și Metagame din România.

Fortis este o companie dezvoltatoare de jocuri video care se bazează pe oportunitățile create de schimbările tehnologice și culturale ale unei noi ere. Compania va profita de posibilitățile infinite oferite de streaming, de noile platforme de comunicare și de cel mai mare grad de accesibilitate la nivel mondial de până acum a experiențelor de joc de înaltă calitate. Fortis funcționează ca un studio global unificat, conceput pentru a valorifica talentele din întreaga lume, indiferent de locație.

Despre Metagame

Metagame este un studio dezvoltator de jocuri mobile din București fondat de Dan Teodorescu și Daniel Nay, doi veterani ai industriei de jocuri video din România, împreună cu cunoscutul artist Noper (Radu Pop). Studioul a creat senzație în 2017 odată cu lansarea Tap Busters: Bounty Hunters, un joc de tip idle RPG cu un stil artistic remarcabil si un simț al umorului deosebit.

În 2019, Metagame a lansat Zombieland: AFK Survival, bazat pe seria de filme cu același nume produsă de Sony Pictures. Jocul a fost extrem de lăudat de fanii francizei dar și de jucători de mobile din toată lumea, fiind apreciat atât pentru varietatea mecanicilor de joc, a eroilor și obiectelor de colectat, cât și pentru programul frenetic de evenimente speciale susținut de la lansare până în prezent. Ambele jocuri au atins o audiență globală, având în total peste 7 milioane de descărcări.

Daniel Nay, Senior Producer în cadrul Fortis (anterior co-fondator și CEO al Metagame), a declarat:

Este o oportunitate incredibilă să ne alăturăm familiei Fortis. Echipa de conducere are o viziune extrem de convingătoare pentru jocurile pe care dorim să le realizăm și înțelege importanța atragerii celor mai bune talente din întreaga lume. Ne așteaptă o călătorie palpitantă, având sprijinul financiar și angajamentul companiei Sands.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News