THQ Nordic a achiziţionat studioul responsabil pentru seria Gothic

Autor: Cosmin Aionita | 22.05.2019
THQ Nordic a achiziţionat studioul responsabil pentru seria Gothic

THQ Nordic îşi continuă campania furibundă de achiziţii: după ce întregul Koch Media (inclusiv label-ul de publishing Deep Silver şi toate proprietăţile intelectuale deţinute de acesta), studiourile Experiment 101 (ce pregăteşte jocul Biomutant), Coffee Stain (Goat Simulator) şi Bugbear Entertainment (Wreckfest) au fost cumpărate de publisher, cel mai nou nume de pe această listă de achiziţii este Piranha Bytes, echipa germană din spatele seriei Gothic.

THQ Nordic capăta astfel control asupra întregului studio de dezvoltare al Piranha Bytes (localizat în Essen, Germania, cu aproximativ 31 de angajaţi permanenţi), precum şi asupra tuturor proprietăţilor intelectuale deţinute de Piranha Bytes. Suma exactă în schimbul căreia Piranha Bytes a devenit parte a THQ Nordic nu a fost dezvăluită, fiind confirmat însă faptul că este vorba despre o tranzacţie echivalentă cu ceea ce ar fi încasat studioul pe parcursul a trei ani de pe urma viitoarelor sale titluri.

Piranha Bytes a fost format în 1997, dobândindu-şi faima de pe urma RPG-urilor open world realizate de-a lungul anilor: seriile Gothic, Risen şi, mai recent, Elex. Studioul avea o relaţie de lungă durată atât cu THQ Nordic, cât şi cu Koch Media (ce aparţine acum tot de THQ Nordic), cele două companii fiind responsabile cu publicarea tuturor jocurilor lansate de Piranha din 2002 şi până acum. Studioul îşi va menţine libertatea creativă, iar THQ Nordic va fi responsabil cu publicarea, distribuţia şi marketing-ul viitoarelor jocuri de la Piranha Bytes.

De asemenea, în cadrul celui mai recent raport financiar al celor de la THQ Nordic, s-a confirmat faptul că publisher-ul şi toţi subsidiarii săi au în lucru nu mai puţin de 80 de jocuri noi, dintre care 48 nu au fost anunţate încă. Printre aceste se numără şi un titlu AAA complet nou de la 4A Games, autorii seriei Metro.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News