Seria Tomb Raider și Lara Croft împlinesc 25 de ani și vor fi transformate într-un serial animat pe Netflix

Autor: Cosmin Aionita | 28.01.2021
Seria Tomb Raider și Lara Croft împlinesc 25 de ani și vor fi transformate într-un serial animat pe Netflix

2021 va marca cea de-a 25-a aniversare a seriei Tomb Raider, prima aventură a eroinei Lara Croft fiind lansată în toamna anului 1996. Cu această ocazie, Square Enix va sărbători prin intermediul unei serii întregi de materiale anivesare, al căror debut va avea loc în luna februarie a acestui an.

Mai mult, a fost confirmat faptul că studioul Crystal Dynamics, responsabil pentru două dintre cele trei titluri Tomb Raider moderne (Tomb Raider și Rise of the Tomb Raider), a pornit lucrul la următorul joc al seriei. Totuși, acest următor Tomb Raider se află încă în fazele sale incipiente, o dezăluirea oficială a jocului nefiind planificată pentru viitorul apropiat.

În schimb, conform lui Will Kerslake, noul regizor al seriei Tomb Raider, acest următor joc va include atât elemente caracteristice titlurilor clasice ale seriei, dezvoltate de fostul studio Core Design, cât și din trilogia modernă a celor de la Crystal Dynamics, în încercarea de a uni aceste două viziuni asupra aceluiași univers.

Serial de animație de la Netflix și un nou joc pentru mobile

Chiar dacă nu vom avea parte de un nou joc Tomb Raider în 2021 (sau de un anunț oficial în acest sens), Netflix a anunțat deja un parteneriat cu Legendary Television (Lost in Space, Carnival Row) pentru a lansa un nou serial animat Tomb Raider. Povestea seriei animate va urma evenimentelor din trilogia modernă a seriei și o va prezenta pe Lara Croft în noi aventuri, pe tot globul, în căutarea altor comori uitate de vremuri.

Cel mai recent joc al seriei este Shadow of the Tomb Raider, lansat în toamna anului 2018 și disponibil în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One, PC (Windows și Linux), MacOS și Google Stadia. De asemenea, în cursul acestui an, ar trebui să fie lansat și titlul pentru dispozitive mobile Tomb Raider Reloaded, dezvoltat de Square Enix în colaborare cu studioul Emerald City Games.

Sursa: Tomb Raider Twitter, Netflix Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News