Top 10 – cele mai aşteptate jocuri din 2015

Autor: Cosmin Aionita | 08.01.2015
Top 10 - cele mai aşteptate jocuri din 2015

Noul an promite un piesaj mai divers ca niciodată atunci când vine vorba de jocurile video. Pe de-o parte avem publisherii-giganţi de tipul Electronic Arts, Ubisoft, Activision etc., care nu se vor opri din lansatul de titluri AAA (cu buget foarte mare), iar pe de altă parte studiourile independente încep să devină o forţă de neoprit, jocurile acestora fiind de cele mai mai multe ori mai finisate, mai originale şi… mult mai ieftine decât cele din categoria amintită mai devreme.

Nu în ultimul rând, jocurile de tip Free-to-play câştigă din ce în ce mai mult teren, o generaţie întreagă de jucători migrând exclusiv către acest curent din gaming, foarte strâns legat de competiţiile de E-Sports. Să nu uităm nici de remake-urile şi remasterizările HD, din ce în ce mai dese, jocuri clasice fiind readuse la viaţă, chiar dacă acest lucru este necesar sau nu.

Top 10 cele mai asteptate jocuri din 2015

În aceste condiţii este greu să alegi o listă de doar zece titluri pe care le aştepţi cu nerăbdare în 2015. Totuşi, ne-am încumetat să încercăm, stabilind totuşi nişte reguli. Astfel, am ales să ne limităm la titluri notorii, importante, jocurile independente fiind mult prea numeroase (şi câteodată mult prea puţin mediatizate) pentru a putea face alegeri coerente. De asemenea, ne-am limitat la ideea de joc nou, fără a lua în considerare remake-urile sau relansările (ştim că Heroes III a fost unul dintre cele mai jucate titluri din istorie, dar trebuie să dăm o şansă şi ideilor noi; de asemenea, GTA V este într-adevăr un joc excelent, însă l-am terminat deja… în 2013!).

Aşadar, iată topul Go4games dedicat celor mai aşteptate jocuri ce urmează să fie lansate în cursul acestui an (datele de lansare sunt valabile pentru Europa).


10. PROJECT CARS
(Slightly Mad Studios/Bandai Namco)
PC/PS4/Xbox One/ Wii U

În continuare nu ştim mai nimic despre un eventual viitor joc Need for Speed şi, sinceri să fim, parcă am dori ceva mai mult decât un simplu arcade. Iar Project CARS promite foarte mult: simulare realistă, zeci de maşini şi circuite licenţiate şi grafică de zile mari. Având în vedere că o listă de doar zece titluri nu poate fi numită lungă şi am hotărât să acordăm un singur loc jocurilor cu maşini, Project CARS este fără urmă de îndoială favoritul nostru la acest capitol.

Data apariţiei: 20 martie 2015


09. HALO 5: GUARDIANS
(343 Industries/Microsoft)
Xbox One

Iată-ne ajunşi şi în „teritoriul jocurilor exclusive” din 2015. Halo s-a dovedit un veritabil „mamut” pentru Microsoft, fiind seria care a permis consolelor Xbox să ajungă la nivelul de succes pe care-l înregistrează în prezent. Iar Halo 5: Guardians promite să fie demn de renumele seriei, aducând însă formula clasică Halo în zilele noastre. Multiplayer-ul va include opţiunile de sprint şi ADS (aim down sights), producătorii încercând astfel să dinamizeze jocul şi să atace tronul seriei Call of Duty.

Perioada apariţiei: toamna 2015


08. RISE OF THE TOMB RAIDER
(Crystal Dynamics/Square Enix/Microsoft)
Xbox One/Xbox 360

Continuăm cu o altă exclusivitate a celor de la Microsoft: Rise of The Tomb Raider (ştim, e temporară, însă probabil că în 2015 singurele platforme pe care veţi putea juca noul Tomb Raider vor fi consolele Xbox). Lăsând la o parte scandalul iscat de apariţia acestui joc la E3 2014, sperăm că studioul Crystal Dynamics nu va dezamăgi, realizând o continuare a aventurilor Larei Croft pe măsura celei din 2013, când reboot-ul Tomb Raider a revitalizat cu succes seria.

Perioada apariţiei: sărbătorile de iarnă 2015


07. METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN
(Kojima Productions/Konami)
PC/PS4/Xbox One/PS3/Xbox 360

Dacă e să aruncăm o privire la câteva dintre clasamentele alcătuite de Go4games în ultimii doi ani, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain nu ar trebui să lipsească din niciunul dintre acestea. De ce? Pentru că MGS5 promite să rafineze formula bazată pe stealth a seriei, introducând în ecuaţie o sumedenie de elemente noi. Spre exemplu, după cum am putut vedea şi în prologul Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, explorarea necunoscutului unui mediu de joc deschis este foarte palpitantă: impresia că trebuie să munceşti şi să descoperi singuri obiectivele şi plasamentul acestora ar trebui să dea de gândit mai multor designeri de jocuri open-world. În plus, fiind vorba de un joc MGS, aşteptaţi-vă la grafică de top, o poveste îmbârligată şi secvenţe cinematice dimineaţa, la prânz şi seara.  

Perioada apariţiei: „cândva” în 2015, poate


06. STARCRAFT II: LEGACY OF THE VOID
(Blizzard Entertainment)
PC/Mac

În anii ’90, nu puteai să faci un pas fără să dai nas în nas cu un nou joc de strategie în timp real. Două decenii mai târziu, acest gen a devenit aproape inexistent, singurii care mai ţin stindardul sus fiind cei de la Blizzard Entertainment. Acest argument ar trebui să fie suficient pentru a justifica prezenţa lui StarCraft II: Legacy of The Void în această listă. Adăugaţi în ecuaţie şi faptul că Legacy of The Void va fi un joc de sine stătător, care nu va necesita Wings of Liberty sau Heart of The Swarm, precum şi ideea că, în sfârşit, vom afla deznodământul trilogiei StarCraft II şi deja aveţi suficiente motive pentru a nu rata Legacy of The Void.

Perioada apariţiei: 2015


05. BATMAN: ARKHAM KNIGHT
(Rocksteady/Warner Bros. Interactive Entertainment)
PC/PS4/Xbox One

De ce am ales să oferim un loc lui Batman: Arkham Knight în acest clasament? Faceţi un sondaj de opinie şi întrebaţi mai multă lume care le este super-eroul favorit. Batman, în mod sigur, va ocupa una dintre poziţiile fruntaşe. Continuaţi experimentul şi întrebaţi-vă interlocutorii care este cel mai bun joc cu super-eroi lansat vreodată? Batman: Arkham Asylum (sau City, după preferinţe) probabil va ocupa o bine meritată poziţie fruntaşă între răspunsuri. În plus, ne place foarte mult aspectul grafic din ce am văzut până acum din Batman: Arkham Knight şi nu putem da cu piciorul ocaziei de a conduce Batmobilul.

Data apariţiei: 2 iunie 2015


04. QUANTUM BREAK
(Remedy Entertainment/Microsoft)
Xbox One

În 2015, cei de la Microsoft par mai hotărâţi ca niciodată să-şi depăşească concurenţa de la Sony, Quantum Break fiind al treilea joc exclusiv pentru Xbox din topul nostru. Nu asta ne-a făcut să-l alegem, ci pedigriul studioului producător, cei de la Remedy Entertainment fiind responsabili pentru unele dintre cele mai bune jocuri de acţiune third person din toate timpurile: Max Payne 1 şi 2, precum şi Alan Wake. Şi, din ce am văzut până acum din Quantum Break, acesta pare să le calce pe urme predecesorilor, oferind iar o nouă viziune asupra conceptului de „slow motion” în jocuri.

Data apariţiei: 2015


03. MORTAL KOMBAT X
(NetherRealm Studios/Warner Bros. Interactive Entertainment)
PC/PS4/Xbox One/PS3/Xbox 360

Un Mortal Kombat dezvoltat pentru noua generaţie de console şi PC? Da, vă rog. Abia aşteptăm să vedem unde va merge povestea din MK X şi ce roluri vor juca atât personajele noi, cât şi cele vechi, îmbătrânite între timp, Mortal Kombat fiind probabil singurul joc de lupte în care firul narativ chiar are un cuvânt important de spus. În plus, MK X va avea o integrare online mult mai avansată, câte trei variaţiuni de mişcări speciale pentru fiecare personaj, precum şi un Challenge Tower ce se va updata din oră în oră. Flawless Victory. FATALITY!

Data apariţiei: 14 aprilie 2015


02. UNCHARTED 4: A THIEF’S END
(Naughty Dog/Sony Computer Entertainment)
PlayStation 4

Media de argint revine neobositului aventurier Nathan Drake, care va reveni în 2015 în Uncharted 4: A Thief’s End. Produs de aceeaşi echipă care s-a ocupat şi de Uncharted 2: Among Thieves şi de The Last of Us, Uncharted 4 promite foarte mult: grafică de cel mai înalt nivel, mişcări noi ale lui Drake, niveluri deschise, cu multiple moduri de abordare, multiplayer, precum şi o poveste ce va fi dinamitată de apariţia lui Sam, fratele mai mare al lui Nathan. Dacă ar fi să alegem un singur titlu exclusiv pe care ni-l dorim cel mai tare în 2015, atunci, fără îndoială, Uncharted 4 ar fi acela.

Perioada apariţiei: 2015


01. THE WITCHER 3: WILD HUNT
(CD Projekt)
PC/PS4/Xbox One

Să fim serioşi, cu toţii ştiam că The Witcher 3: Wild Hunt este, de departe, cel mai aşteptat joc al acestui an. Am bănuit-o din momentul în care am văzut primul screenshot din joc, am ştiut-o din clipa când am vizionat primul trailer din The Witcher 3 şi ne-am convins ferm atunci când am urmărit prima demonstraţie de gameplay. Abia aşteptăm să explorăm, alături de Geralt, lumea imensă de joc şi să ne pierdem în sutele de ore de quest-uri şi poveşti fantastice. Nu încape îndoială: The Witcher: Wild Hunt este cel mai aşteptat joc al anului în redactia Go4games!

Data apariţiei: 19 mai 2015

Urmărește Go4Games.ro pe Google News