Top 10 jocuri prezentate la E3 2013

| 20.06.2013
Top 10 jocuri prezentate la E3 2013

Anul acesta am avut parte de poate cel mai antrenant E3 din ultima perioadă, atât Microsoft, cât şi Sony oferind detalii suplimentare despre viitoarele lor console: Xbox One şi PlayStation 4. Bineînţeles, nu au lipsit nici jocurile, ambii producători oferind o gamă cuprinzătoare de titluri exclusive dedicate celor două console noi.

Nici publisherii third party nu s-au lăsat mai prejos, anunţând, la rândul lor, tranziţia către următoarea generaţie de console. În prim plan au fost cei de la Electronic Arts şi Ubisoft, singurele astfel de companii (în afara producătorilor de console) care au ţinut propriile conferinţe de presă în cadrul E3 2013.

Şi totuşi, în ciuda agitaţiei din jurul noilor console, vedetele au rămas jocurile de actiune propriu-zise, cele care ne-au impresionat cel mai mult fiind incluse în clasamentul de mai jos. Trebuie spus că nu am nominalizat decât titluri din care am putut vedea secvenţe de gameplay real şi nu jocuri anunţate doar prin intermediul unor screenshot-uri sau al unui eventual trailer prerenderizat. Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire împreună asupra “bijuteriilor” de la E3 2013.


10. RYSE: SON OF ROME
(Crytek/Microsoft)
Xbox One

De mult urmăreau cei de la Microsoft să-i facă concurenţă spartanului Kratos din seria God of War. Se pare că răspunsul va fi Ryse: Son of Rome, un titlu dezvoltat de Crytek exclusiv pentru Xbox One, în care jucătorii vor avea ocazia să intre în pielea generalului roman Marius Titus. Grafica de excepţie este asigurată graţie folosirii celei mai noi ediţii de CryEngine.

Perioada apariţiei: noiembrie 2013


09. THE CREW
(Ivory Tower/Ubisoft)
PC, Xbox One, PlayStation 4

Ubisoft vine în întâmpinarea noii generaţii de console cu The Crew, un nou joc de racing dezvoltat în colaborare cu Ivory Tower (echipă formată din veterani care au lucrat la seria Test Drive Unlimited). Atuurile lui The Crew vor fi posibilităţile avansate de personalizare a maşinilor, precum şi lumea de joc imensă, în permananţă conectată online. Astfel, jucătorii se vor putea organiza în echipe pentru a rezolva misiunile împreună.

Perioada apariţiei: prima parte a anului 2014


08. THIEF
(Eidos Montreal/Square Enix)
PC, Xbox One, PlayStation 4

Hoţul Garrett se va întoarce în acest reboot al seriei, dezvoltat de Eidos Montreal (autorii foarte apreciatului Deus Ex: Human Revolution). Iubitorii de stealth vor avea ocazia de a retrăi experienţa oferită de Thief, de această dată acompaniată de o prezentare grafică modernă, jocul fiind conceput din start pentru consolele de nouă generaţie.

Perioada apariţiei: 2014


07. NEED FOR SPEED: RIVALS
(Ghost Games/Electronic Arts)
PC, Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3

Need for Speed nu va lipsi nici din acest an, noul NFS: Rivals fiind realizat de tânara echipă de la Ghost Games. Vom avea parte de aceeaşi joc de-a şoarecele şi pisica dintre şoferii de curse ilegale şi poliţişti, motorizat de această dată de engine-ul Frostbite 3. De altfel, acesta a fost şi principalul argument pentru care NFS: Rivals s-a regăsit pe această listă: aspectul grafic mult peste aşteptări.

Data apariţiei: 19 noiembrie 2013


06. TITANFALL
(Respawn Entertainment/Electronic Arts)
PC, Xbox One, Xbox 360

Respawn Entertainment este format din foşti veterani ai echipei Infinity Ward, iar acest lucru se vede din plin la Titanfall: avem de-a face cu un shooter multiplayer ce încearcă să combine fluenţa din Call of Duty cu elementele de parkour şi luptele la bordul roboţilor bipezi. Rezultatul pare exploziv, Titanfall fiind unul dintre cele mai promiţătoare jocuri multiplayer ale anului viitor.

Perioada apariţiei: trimestrul 1 2014


05. BATTLEFIELD 4
(DICE/Electronic Arts)
PC, Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3

Regele neîncoronat al genului multiplayer shooter se întoarce, mai puternic ca niciodată, în ciuda ameninţărilor venite dinspre mai mulţi rivali. Totuşi, niciunul dintre aceştia nu se poate lăudă cu motorul grafic Frostbite 3, meciurile de 64 de jucători, revenirea modului Commander şi posibilitatea de a nivela zgârie nori întregi.

Data apariţiei: 1 noiembrie 2013


04. TOM CLANCY’S THE DIVISION
(Massive Entertainment/Ubisoft)
Xbox One, PlayStation 4

The Division a fost cireaşa de pe tortul Ubisoft de la E3 2013. Avem de-a face cu un MMO third person shooter realizat de echipa suedeză de la Massive Entertainment, care, pe lângă lumea de joc online plasată în universul imaginat de Tom Clancy, se laudă şi cu un aspect grafic de invidiat.

Perioada apariţiei: 2014


03. DESTINY
(Bungie/Activision)
Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3

Destiny reprezintă viziunea părinţilor seriei Halo asupra first person shooter-ului viitorului: avem parte de o lume online persistentă în care jucătorii vor putea alege să colaboreze, să lucreze pe cont propriu sau să-şi pună beţe în roate în încercarea de a duce la bun sfârşit numeroase misiuni şi de a câştiga loot suplimentar. Nu trebuie uitată nici componenta grafică, poate cea mai arătoasa din această categorie de jocuri.

Perioada apariţiei: 2014


02. METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN
(Kojima Productions/Konami)
Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3

E3 2013 a început cum nu se poate mai spectaculos, cu o prezentare a celui mai nou titlu al seriei Metal Gear Solid. Iar Hideo Kojima nu a dezamăgit nici de această dată: MGSV: The Phantom Pain promite o lume de joc deschisă, în care Snake va putea aborda misiunile după cum crede de cuviinţă, fie prin luptă directă, fie furişându-se aşa cum ne-a obişnuit. Adăugaţi-l pe Kiefer Sutherland în rolul lui Snake şi motorul grafic ultra-realist FOX Engine şi aveţi imaginea unuia dintre cele mai impresionante jocuri de la E3-ul din acest an.

Perioada apariţiei: 2014


01. THE WITCHER 3: WILD HUNT
(CD Projekt)
PC, Xbox One, PlayStation 4

The Witcher 3: Wild Hunt este poate jocul perfect pentru a exemplifica posibilităţile pe care viitoarele console şi PC-uri de gaming le vor aduce: un mediu de joc imens, realizată cu o uimitoare atenţie la detalii, trei fire ale poveştii, gameplay RPG complex, un sistem de luptă regândit şi nu mai puţin de 36 de finaluri posibile. Geralt of Rivia nu a arătat niciodată mai bine.

Perioada apariţiei: 2014


Acestea sunt titlurile de le E3 2013 care au lăsat o puternică impresie în rândurile redacţiei Go4games.ro. Vouă ce jocuri de la E3 v-au atras atenţia? Aşteptăm răspunsurile şi impresiile voastre în rubrica de comentarii de mai jos.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News