Top 20 – cele mai aşteptate jocuri din 2014 (partea a II-a)

| 08.01.2014
Top 20 - cele mai aşteptate jocuri din 2014 (partea a II-a)

Sony şi Microsoft, cei doi mari jucători de pe piaţa consolelor pentru jocuri, tocmai şi-au făcut publice cifrele de vânzări pentru cele mai noi sisteme de pe piaţă: PlayStation 4, respectiv Xbox One. Se pare că prima rundă a războiului consolelor a fost câştigată de Sony: PlayStation 4 s-a vândut în peste 4,2 milioane de exemplare, în timp ce Xbox One se laudă „doar” cu 3 milioane de exemplare comercializate (ambele valori acoperă sunt reprezintă performanţele înregistrate până la sfârşitul anului 2013).

Nici Valve, jucătorul numărul 1 pe piaţa de PC gaming, nu se lasă mai prejos, lăudându-se cu peste 65 de milioane de utilizatori activi pe Steam, precum şi prototipurile noilor Steam Machines, hibride PC-consolă menite să migreze experienţa oferită de Steam către camera de zi şi TV.

Şi totuşi, care este scopul tuturor acestor eforturi? Oferirea unor moduri cât mai confortabile şi convenabile de a încerca cele mai noi jocuri video! Aşadar, haideţi să aruncăm o privire asupra celor mai aşteptate zece jocuri din 2014!


10. WOLFENSTEIN: THE NEW ORDER
(MachineGames/Bethesda)
PS4/PS3/Xbox One/Xbox 360/PC

Seria care a dat naştere genului first person shooter se va întoarce în 2014, la cârma noului Wolfenstein: The New Order aflându-se proaspăt formatul studio MachineGames. B.J. Blazkowicz va reveni în încercarea de a demola un imperiu nazist mai puternic ca niciodată, ajutat de noul motor grafic id Tech 5. Neobişnuit pentru vremurile acestea, Wolfenstein: The New Order va fi un shooter exclusiv single player.

Perioada apariţiei: 2014


09. PROJECT CARS
(Slightly Mad Studios)
PS4/Xbox One/Wii U/PC

Slightly Mad Studios este echipa din spatele celor două jocuri SHIFT din seria Need for Speed, iar Project CARS promite să urmeze aceeaşi linie. Jocul a fost în întregime finanţat de către fani, cărora le-a fost promisă cea mai realistă simulare posibilă, precum şi o grafică de excepţie, mult peste ce oferă concurenţa. Ajunge să admiri o singură imagine din Project CARS pentru a înţelege de ce jocul celor de la Slightly Mad este cel mai bine clasat simulator auto din lista noastră.

Perioada apariţiei: toamna 2014


08. DARK SOULS 2
(From Software/Namco Bandai)
PS3/Xbox 360/PC

Dark Souls 2 este singurul joc destinat generaţiei trecute de console nominalizat pe lista noastră. Motivul este simplu: oricine a trecut prin Demon’s Souls şi primul Dark Souls ştie că dificultatea extremă a acestor jocuri dă naştere unora dintre cele mai satisfăcătoare momente din istoria gamingului. Aşadar, pregătiţi-vă să muriţi din nou (şi din nou şi din nou…) începând cu primăvara acestui an!

Data apariţiei: 14 martie 2014


07. TITANFALL
(Respawn Entertainment/Electronic Arts)
Xbox One/Xbox 360/PC

Titanfall, primul titlu al fostei echipe de la Infinity Ward, acum regrupată sub numele Respawn Entertainment, doreşte să schimbe ierarhia shooterelor multiplayer, aşa cum şi Call of Duty 4: Modern Warfare a reuşit-o la vremea sa. În ecuaţie intră acum roboţii bipezi imenşi, cunoscuţi drept titani, precum şi mişcările mult mai acrobatice (fugit pe pereţi, salturi cu jetpack-ul) de care vor fi capabile personajele controlabile.

Data apariţiei: 13 martie 2014


06. THIEF
(Eidos Montreal/Square Enix)
PS4/PS3/Xbox One/Xbox 360/PC

Dacă ar fi să parafrazăm un personaj celebru din ultima vreme, am ales Thief „pentru că din seria jocurilor şi pentru că Deus Ex: Human Revolution„. Cu alte cuvinte, atât vechea serie Thief, cât şi cel mai recent joc al studioului Eidos Montreal au fost excelente, oferind speranţe imense pentru noul titlu Thief. Aveţi grijă la portofele, Thief va fi lansat foarte curând, fiind aşteptat pe piaţă în cursul lunii viitoare.

Data apariţiei: 28 februarie 2014


05. THE ELDER SCROLLS ONLINE
(ZeniMax Online Studios /Bethesda)
PS4/Xbox One/PC

Din lista noastră nu puteau lipsi MMO-urile, fericitul ales fiind reprezentantul unei serii cu greutate în domeniul RPG: The Elder Scrolls Online. După cum era de aşteptat, TES Online va prelua foarte multe elemente din The Elder Scrolls V: Skyrim, cel mai recent joc al seriei, şi va aduce la rândul său numeroase lucruri noi. Mai mult, pe lângă PC, pasionaţii de MMO-uri vor putea încerca The Elder Scrolls şi pe consolele de nouă generaţie. Rămâne de văzut dacă clasicul sistem bazat pe abonament lunar va mai funcţiona în 2014.

Data apariţiei: 4 aprilie 2014 (PC), iunie 2014 (PS4 şi Xbox One)


04. WATCH DOGS
(Ubisoft)
PS4/PS3/Xbox One/Xbox 360/Wii U/PC

Relaţia noastră cu Watch Dogs a cunoscut suişuri şi coborâşuri. La E3 2012, jocul celor de la Ubisoft a luat ochii tuturor, câştigând detaşat majoritatea premiilor legate de respectiva expoziţie. Aproape doi ani mai târziu, Watch Dogs se lasă încă aşteptat, fiind amânat încă din toamna anului trecut, gurile rele şi zvonurile vorbind despre gradul nesatisfăcător de finisare în care se afla jocul. Locul ocupat în top stă drept dovadă că interesul nostru pentru joc este încă viu, însă, dacă va urma cumva o nouă amânare, Watch Dogs îşi poate lua adio de la orice fel de viitoare nominalizare.

Data apariţiei: primăvara 2014


03. THE WITCHER 3: WILD HUNT
(CD Projekt)
PS4/Xbox One/PC

Ajunge sa arunci o singură privire la un screenshot sau trailer din The Witcher 3: Wild Hunt, apoi să te gândeşti la cât de fascinant a fost The Witcher 2: Assassins of Kings pentru a valida treapta a treia a podiumului ocupată de jocul celor de la CD Projekt. În The Witcher 3, Geralt va fi mai matur, va avea la dispoziţie un mediu de joc imens, un sistem de combat schimbat în bine şi multe, multe altele. Abia aşteptăm să reintrăm în pielea vânătorului de monştri.

Data apariţiei: vara 2014


02. INFAMOUS: SECOND SON
(Sucker Punch/Sony Computer Entertainment)
PlayStation 4

inFamous este una dintre cele mai bune serii de jocuri pentru PlayStation 3. Odată cu trecerea la PlayStation 4, noul inFamous: Second Son promite să ridice ştachetă până la standarde încă neatinse de genul open world action. Noul erou Delsin va fi capabil să absoarbă super-puterile altor personaje, iar acţiunea din Second Son se va desfăşura, în premieră pentru serie, într-un oraş real: Seattle. Iar drept cireaşă pe un tort deja apetisant, am avut ocazia să vedem jocul la Gamescom 2013, unde arăta de-a dreptul „delicios”.

Data apariţiei: 21 martie 2014


01. DESTINY
(Bungie/Activision)
PS4/PS3/Xbox One/Xbox 360

Marele nostru câştigător promite să dea naştere unei noi generaţii de jocuri, în care atât single player-ul, cât şi multiplayer-ul cooperativ şi competitiv se vor desfăşura în acelaşi mediu de joc persistent. Omenirea, aproape exterminată de ameninţările venite din celelalte colţuri ale universului, trebuie să se mobilizeze şi să riposteze până nu este prea târziu, aportul fiecărui jucător fiind foarte important. Mai mult, Bungie a promis că va oferi suport pentru Destiny pe o perioadă de nu mai puţin de zece ani!

Data apariţiei: 9 septembrie 2014


Voi ce jocuri aşteptaţi cel mai mult în acest an? Aşteptăm opiniile şi sugestiilor voastre în secţiunea de comentarii de mai jos.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News