Ubisoft clarifică problema ștergerii conturilor: ce conturi Ubisoft nu se află în pericol

Autor: Cosmin Aionita | 25.07.2023
Ubisoft clarifică problema ștergerii conturilor: ce conturi Ubisoft nu se află în pericol
Foto: Ubisoft

După controversele iscate de vestea conform căreia Ubisoft a început să șteargă conturi Ubisoft inactive, publisher-ul a revenit astăzi cu o serie de clarificări. Astfel, conform paginii oficiale de informații puse la dispoziție de Ubisoft, ștergerea conturilor inactive este impusă de legislația GDPR în vigoare, iar conturile care au un abonament Ubisoft activ sau jocuri digitale achiziționate prin intermediul magazinului Ubisoft nu se încadrează în categoria celor inactive, deci nu riscă să fie șterse.

Prin intermediul unui comunicat oficial pe aceasta temă, Ubisoft a mai clarificat unele aspecte legate de operațiunea de ștergere a conturilor inactive. Spre exemplu, niciun cont care a rămas inactiv pentru mai puțin de patru ani nu a fost șters. Mai mult, în cazul în care un cont Ubisoft a fost marcat drept inactiv și programat pentru a fi șters, utilizatorul acestuia ar trebui să primească nu mai puțin de 3 mail-uri de avertizare într-o perioada de 30 de zile, acestea permițând reactivarea contului.

De asemenea, la orice reconectare la contul Ubisoft în aceasta perioadă „de grație” de 30 de zile, utilizatorul primește un avertisment despre posibila ștergere a contului, precum și posibilitatea de a-l reactiva.

Sursa: Ubisoft, PC Gamer

Tags:
Urmărește Go4Games.ro pe Google News