Update-urile „surpriză” pentru Windows 10 nu vor mai întrerupe sesiunile de gaming

Autor: Cosmin Aionita | 16.10.2018
Update-urile „surpriză” pentru Windows 10 nu vor mai întrerupe sesiunile de gaming

Microsoft se află în plin proces de lansare a update-ului din octombrie 2018 pentru Windows 10, acesta adăugând şi o serie de facilităţi şi noutăţi menite să facă viaţa mai uşoară pentru pasionaţii de jocuri video.

Game bar-ul pe care utilizatorii îl puteau apela în timpul unui joc (pentru a înregistra secvenţe video din acel titlu sau pentru a captura screenshot-uri) a fost transformat acum într-o aplicaţie de sine stătătoare, cu un nou look şi o nouă dispunere a funcţiilor. Mai mult, prin intermediul acestei aplicaţii, jucătorii vor avea acces şi la un mixer audio avansat, ce va permite ajustarea volumului jocului rulat în acel moment, precum şi volumele aferente aplicaţiilor din background.

Mai importante sunt însă modificările aduse Game Mode-ului din Windows 10. Acesta se va activa automat atunci când este rulat un joc, existând posibilitatea ca această funcţionalitate să fie dezactivată prin intermediul unei opţiuni prezente în setările Windows. Atunci când este activat, Game Mode va interupe procesele iniţiate de Windows Update, fie că este vorba de instalarea unor update-uri pentru sistemul de operare, fie că vorbim de instalarea unui driver nou pentru componentele hardware din sistem. De asemenea, sunt promise îmbunătăţiri de framerate pentru anumite jocuri.

Din păcate, deşi update-ul major din octombrie 2018 pentru Windows 10 a fost lansat iniţial pe 2 octombrie, Microsoft l-a retras la scurt timp după apariţie, mai mulţi utilizatori raportând că, în urma instalării acestui update, documentele personale erau şterse. Microsoft a rezolvat între timp acest impediment, update-ul din octombrie 2018 pentru Windows 10 fiind disponibil din nou pentru utilizatorii acestui sistem de operare. Puteţi realiza upgrade-ul apelând funcţia Windows Update din meniul de setări al Windows 10.

Windows 10 Game Bar

Urmărește Go4Games.ro pe Google News