Vânzări record pentru GTA 5! Vânzări bune și pentru Red Dead Redemption 2, NBA 2K20 și Borderlands 3

Autor: Cosmin Aionita | 22.05.2020
Vânzări record pentru GTA 5! Vânzări bune și pentru Red Dead Redemption 2, NBA 2K20 și Borderlands 3
Foto: Rockstar Games

Din nou vânzări record pentru GTA 5: Take-Two Interactive a dezvăluit rezultatele financiare obținute în cel mai recent an fiscal, iar veștile sunt cât se poate de bune pentru compania ce “patronează” publisheri precum Rockstar Games, 2K Games sau Private Division.

După cum era de așteptat, Grand Theft Auto V își continuă marșul triumfal, depășind amețitoarea barieră de 130 de milioane de exemplare vândute pe plan global. Doar pe parcursul anului acestui calendaristic, jocul celor de la Rockstar Games și-a confirmat statutul de cel mai de succes produs media al tuturor timpurilor, înregistrând vânzări de peste 10 milioane de exemplare.

De asemenea, conform celor de la Take-Two, s-au înregistrat vânzări record pentru GTA 5, titlul celor de la Rockstar a devenit cel mai mai bine vândut joc video din ultimul deceniu în Statele Unite ale Americii, atât din punctul de vedere al profiturilor generate, cât și în ceea ce privește numărul de exemplare comercializate. Astfel, GTA V s-a vândut în nu mai puțin de 32,5 milioane de exemplare în 2013, 12,5 milioane de exmplare în 2014, 15 milioane în 2015 și 2016, 10 milioane în 2018, 20 de milioane de exemplare în 2019 și, după cum am amintit mai devreme, 10 milioane în 2020.

În aceste condiții, Grand Theft Auto V nu se “inclină” în topul vânzărilor decât în fața popularului Minecraft, de la Mojang Studios și Microsoft, ce a reușit performanța a fi comercializat în peste 200 de milioane de exemplare. Per total însă, conform analistului Daniel Ahmad de la Niko Partners, seria Grand Theft Auto a înregistrat vânzări cumulate de peste 325 de milioane de exemplare, 40% dintre acestea fiind datorate lui GTA V.

Vânzări excelente și pentru seriile Red Dead Redemption, Borderlands și NBA 2K

Grand Theft Auto V nu este singurul joc din portofoliul celor de la Take-Two care s-a vândut foarte bine: Red Dead Redemption 2, cea mai recentă creație a studiourilor Rockstar Games, a înregistrat vânzări de peste 31 de milioane de exemplare, devenind cel mai profitabil joc din ultimii patru ani în Statele Unite ale Americii. De asemenea, NBA 2K20 a fost comercializat în 12 milioane de exemplare, cu 33% mai multe decât precedentul joc al seriei.

Nu în ultimul rând, Borderlands 3 a avut parte de o primire călduroasă din partea fanilor, cu peste 10 milioane de exemplare vândute (cu 50% mai mult decât a vândut Borderlands 2 într-un interval similar), în timp ce vânzările RPG-ului The Outer Worlds au depășit bariera de 2,5 milioane de exemplare.

Astfel, toate jocurile seriei Borderlands au înregistrat vânzări totale de aproximativ 60 de milioane de exemplare, titlurile seriei Red Dead în jur de 52 de milioane de exemplare, în timp ce vânzările jocurilor BioShock se învârt in jurul totalului de 35 de milioane de exemplare. Popularitatea baschetului pe continentul nord-american nu mai trebuie amintită, seria NBA 2K înregistrând vânzări cumulate de aproape 100 de milioane de exemplare.

La nivelul ultimului an fiscal, încasările celor de la Take-Two Interactive au crescut la 3,09 miliarde de dolari (de la 2,67 miliarde în cursul precedentului an fiscal), în timp ce profitul net al companiei a crescut de la 334 milioane de dolari până la 404 milioane de dolari.

Sursa: VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News