VIDEO: PlayStation 5 „Slim” în primele imagini neoficiale

Autori: Cătălin Niţu, Cosmin Aionita | 22.08.2023
VIDEO: PlayStation 5 „Slim” în primele imagini neoficiale
Foto: BwE_Dev

PlayStation 5 împlinește în toamna acestui an trei ani de disponibilitate pe piață. După o perioadă în care consola era foarte greu de găsit în magazine din cauza cererii mare din pandemie dar și crizei de procesoare, dar și după o scumpire, cauzată de costurile de producție crescute și inflația din ultimii ani, PlayStation 5 încă reușește să depășească recordurile de vânzări ale predecesorilor săi. Se pare că Sony are în plan să accelereze și mai mult vânzările de PS5 odată cu lansarea unui nou model „Slim”, care a apărut pentru prima dată în imagini „neoficiale”.

Sony ar pregăti lansarea unui PlayStation 5 „Slim”

Un clip scurt cu ceea ce pare a fi o nouă versiune de PlayStation 5 a apărut pe rețeaua de socializare Twitter. Utilizatorul BwE (@BwE_Dev) a filmat ceea ce pare a fi un model nou, cu un design puțin diferit, al consolei PlayStation 5. Diferențele de dimensiune nu sunt atât de mari pe cât ne-am fi așteptat de la o revizie „Slim”, însă putem vedea câteva noi elemente de design.

În primul rând, „aripile” carcasei, care au fost destul de controversate la lansare, par să rămână intacte, păstrând forma neconvențională a consolei, însă acestea sunt acum întrerupte pe ambele părți. Se pare că Sony nu va păstra compatibilitatea cu lateralele de plastic pe care le vinde deja pentru modelul „standard”.

Mai mult, pe partea din față, unde sunt acum prezente un port USB-A și un USB Type-C, Sony pare că pregătește înlocuirea cu două port-uri USB Type-C.

Și mai curios este faptul că acest design infirmă anumite zvonuri din trecut. Mai multe surse raportau că, în 2023, Sony ar urma să lanseze o nouă versiune de PlayStation 5, o variantă Slim, care nu va mai include o unitate de disc. Practic, toate modelele Slim ar fi fost la bază versiuni „digitale”, iar o unitate Blu-Ray externă ar fi putut fi cumpărată separat pentru cei care doresc să joace titluri de PS4 sau PS5 de pe disc.

Când se va lansa noua variantă a consolei PS5

Având în vedere că săptămâna aceasta are loc Gamescom, cel mai mare târg de gaming din Europa, este posibil ca Sony să anunțe oficial PlayStation 5 Slim cu această ocazie. Apariția pe piață ar putea avea loc cândva în toamnă, întrucât lansările de console noi sunt de obicei legate de ofertele de sărbători, atunci când multă lume cumpără astfel de dispozitive pe post de cadou. Nu știm nimic despre preț, însă având în vedere cât de bine se vinde încă PlayStation 5, atingând deja peste 40 milioane de unități vândute, precum și concurența palidă din partea Microsoft cu Xbox Series, probabil că Sony nu va tăia prea mult din prețul actual.

O variantă slim de PlayStation 5 este și o ocazie bună de a simplifica design-ul interior și procesul de fabricație, ceea ce va sugera costuri de producție mai mici, și, deci, un profit mai mare per unitate. Anul viitor, zvonurile afirmă că vom avea parte și de un PlayStation 5 „Pro”, care va oferi performanță îmbunătățită față de modelele „standard” și „slim”.

Sursa: Go4IT.ro

Urmărește Go4Games.ro pe Google News