Volition, studioul responsabil pentru seriile Red Faction și Saints Row, a fost închis

Autor: Cosmin Aionita | 05.09.2023
Volition, studioul responsabil pentru seriile Red Faction și Saints Row, a fost închis
Foto: Deep Silver

Volition Inc., studioul din spatele unor serii precum Descent, Summoner, Red Faction sau Saints Row, a anunțat că își închide porțile. Studioul face parte din infamul Embracer Group, companie care a achiziționat în ultimii ani foarte mulți publisheri de dimensiuni mai mici – precum THQ Nordic, Gearbox sau Deep Silver –, precum și studiouri dezvoltatoare – Crystal Dynamics sau Eidos Montreal –, alături de drepturi asupra unor francize importante (cum ar fi The Lord of the Rings).

Totuși, valoarea acțiunilor celor de la Embracer a scăzut drastic atunci când compania a ratat un parteneriat cu Savvy Games Group, o organizație finanțată de Arabia Saudită, o oportunitate ce ar fi adus companiei nu mai puțin de 2 miliarde de dolari. Astfel, grupul Embracer s-a văzut nevoit să ia măsuri pentru a reduce cheltuielile, iar o astfel de hotărâre a fost închiderea studioului Volition Inc.

Volition
Foto: Volition Inc.

De altfel, cel mai recent titlu realizat de Volition – reboot-ul Saints Row – nu s-a bucurat de succesul scontat, jocul fiind blamat atât pentru lipsa de finisare a gameplay-ului, cât și pentru optimizarea problematică de pe toate platformele. Drept consecință, cei care decid destinele grupului Embracer au luat decizia de a stopa operațiunile studioului producător.

Anunțul a fost confirmat chiar de către membrii studioului Volition Inc., care au publicat mesajele de adio incluse în imaginile publicate în cadrul acestui articol. Proprietățile intelectuale deținute de Volition – cum ar fi seriile Red Faction sau Saints Row – au fost trecute în gestiunea unui alt subsidiar al Embracer Group: Plaion, noua denumire sub care activează publisher-ul Deep Silver.

Volition
Foto: Volition Inc.

Sursa: Game Informer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News