Xbox One S debutează la E3 2016

Autor: Cosmin Aionita | 20.06.2016
Xbox One S debutează la E3 2016

Microsoft şi-a început propria conferinţă de la E3 2016 cum nu se poate mai agresiv: încă din start a fost anunţat Xbox One S, noul model slim al consolei Xbox One. Pe lângă noua culoare albă, Xbox One S propune un design revizuit, consola fiind cu 40% mai mică decat modelul precedent, sursa de alimentare fiind acum inclusă în carcasa consolei.

Din punct de vedere hardware, Microsoft nu anunţat modificări substanţiale faţă de Xbox One-ul original, jocurile urmând să ruleze şi să se comporte identic pe noul model S. Totuşi, Xbox One S va oferi o ieşire video 4K, consola urmând să fie compatibilă cu serviciile de video steaming ce oferă această opţiune de calitate.

De asemenea, Xbox One S va include un drive Blu-ray capabil să redea discurile 4K UHD. Nu în ultimul rând, noul model slim de Xbox One oferă suport pentru High Dynamic Range (HDR), atât jocurile, cât şi materialele video redate pe consolă urmând să poată folosi această gamă de culori extinsă.

A disparut, în schimb, portul de conectare a accesoriului Kinect, acesta urmând să poată fi ataşat consolei doar cu ajutorul unui adaptor pentru USB, pe care Microsoft îl va oferi contra cost (totuşi, pentru cei care deţin deja un Kinect şi intenţionează să-şi achiziţioneze şi noul Xbox One S, Microsoft a promis un program prin intermediul căruia va oferi în mod gratuit adaptoare pentru Kinect).

De asemenea, Xbox One S va fi acompaniat şi de un model nou de controller, ce va beneficia de un design uşor îmbunătăţit, în special în ceea ce priveşte bumperele RB si LB, dar şi de compatibilitate cu Bluetooth, pentru a putea fi folosit pe PC / Windows 10 fără necesitatea de a achiziţiona un adaptor wireless suplimentar. Noul model de controller va putea fi achiziţionat şi separat, la un preţ recomandat de 59,99$/€.

Spre deosebire de modelul original, Xbox One S va putea fi plasat în poziţie verticală cu ajutorul suportului special, ce va putea fi achiziţionat la un preţ recomandat de 19,99$/€.

Xbox One S va fi disponibil în trei variante, în funcţie de capacitatea de stocare oferită: 2TB (la un preţ de 399$/€, include şi suportul pentru plasare verticală), 1TB (349$/€) şi 500GB (299$/€). Ultimele două modele menţionate îşi vor face apariţia la scurt timp după lansarea ediţiei de 2TB.

Xbox One SXbox One S

Xbox One SXbox One S

Xbox One SXbox One S

Urmărește Go4Games.ro pe Google News