Yellow Brick Games, un nou studio format de creatorul seriei Dragon Age

Autor: Cosmin Aionita | 24.11.2020
Yellow Brick Games, un nou studio format de creatorul seriei Dragon Age
Foto: Yellow Brick Games

Un grup de dezvoltatori de jocuri cu experiență, printre care se numără și Mike Laidlaw, unul dintre creatorii seriei Dragon Age, au pus bazele Yellow Brick Games, un nou studio producător de jocuri cu sediul în Quebec, Canada.

În aceasta nouă inițiativă, lui Mike Laidlaw i s-au alăturat Thomas Giroux, Jeff Skalski și Frederic St-Laurent B., toți realizatori experimentați, ce și-au adus aportul la titluri de la Ubisoft precum The Crew sau Assassin’s Creed Syndicate.

Yellow Brick Games intenționează să se integreze în curentul dezvoltatorilor de divertisment digital, caracteristic regiunii Quebec din Canada, și lucrează deja la un prim proiect, nedezvăluit încă, cu o echipă de 15 persoane.

Mike Laidlaw, o figură legendară a industriei

Într-o declarație legată de apariția noului studio Yellow Brick Games, Mike Laidlaw a menționat următoarele:

Piața jocurilor dezvoltate în mod independent crește rapid, iar tehnologia reușește să țină pasul. Echipe mici, pline de diversitate, sunt capabile acum să creeze experiențe ludice de calitate înaltă. Pentru veteranii proveniți din studiouri mari, precum colegii mei, sau pentru mine, acesta reprezintă momentul perfect pentru a ne întoarce la lucrul în grupuri mici, agile și foarte motivate. Ne dorim ca jocurile create aici, de Yellow Brick Games, să ducă milioane de potențiali jucători în călătorii minunate, și vrem ca fiecare membru al echipei noastre să aibă un rol cat mai important în crearea acestor noi lumi.

Mike Laidlaw a jucat rolul de director de creație pentru titlurile seriei Dragon Age, inclusiv pentru cei mai recent dintre acestea: Dragon Age: Inquisition. Laidlaw a fost și Lead Designer pentru Dragon Age: Origins și Dragon Age II, în portofoliul său fiind incluse și alte jocuri de la BioWare, precum Jade Empire, seria Mass Effect, dar și Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood.

Sursa: VideoGamer, All Games Delta

Urmărește Go4Games.ro pe Google News