Doi miliardari faimoși care și-au început cariera ca dezvoltatori de jocuri video

Autor: Adrian Popa | 07.06.2021
Doi miliardari faimoși care și-au început cariera ca dezvoltatori de jocuri video
Foto: Profimedia Images

Mulți dintre cei mai puternici oameni din business au avut ca prim loc de muncă unul în altă industrie decât cea în care și-au construit averile. Tim Cook, șeful actual al Apple, a livrat ziare în orașul natal, la fel ca celebrul investitor Warren Buffett. Michael Dell a spălat vase într-un restaurant chinezesc, iar Doug McMillon, șeful Walmart, a lucrat într-un depozit al companiei.

Doi dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri au fost, prima dată, dezvoltatori de jocuri video.

Cel mai influent dintre aceștia este Steve Jobs, co-fondatorul companiei Apple. El a renunțat la facultate și s-a angajat ca dezvoltator la Atari, cel mai mare jucător din industrie la momentul respectiv. După doar câțiva ani, Jobs a renunțat la această pasiune pentru a pune, la 21 de ani, împreună cu Steve Wozniak, bazele Apple.

Un CV completat de Steve Jobs

Un alt personaj celebru, dar și controversat, care și-a început cariera ca dezvoltator de jocuri este Elon Musk. Totul a început pe când actualul șef al Tesla avea 10 ani. Tatăl lui l-a dus într-o excursie din Africa de Sud, țara în care Musk s-a născut, în SUA. Acolo, copilul a văzut în multe hoteluri jocuri de tip arcade. „Am crezut că voi putea să îmi construiesc propriile jocuri”, a declarat Musk în emisiunea radio Star Talk, găzduită de astrofizicianul Neil DeGrasse Tyson.

Citește și: Suntem doar personaje într-un joc video extraterestru, aşa cum susţine Elon Musk?

Jocurile video sunt, potrivit antreprenorului, „incredibil de captivante”. „Ele m-au făcut să vreau să programez computere”, a explicat Musk. Ulterior, tânărul Elon a reușit să achiziționeze un computer Commodore, care venea cu un manual care arăta cum se făcea programarea în limbajul BASIC.

La vârsta de 12 ani, Elon Musk stăpânea foarte bine BASIC și a dezvoltat jocul video Blastar, pe care l-a vândut unei reviste de tehnologie pentru aproximativ 500 de dolari.

Surse: Business Insider, Inc.com

Citește și: Lucrul care l-a dezamăgit cel mai tare pe Elon Musk în Cyberpunk 2077

Urmărește Go4Games.ro pe Google News