Dolphin, un emulator pentru GameCube și Wii, va fi disponibil gratuit pe Steam

Autor: Adrian Popa | 29.03.2023
Dolphin, un emulator pentru GameCube și Wii, va fi disponibil gratuit pe Steam
Foto: Steam

Dolphin, un emulator de jocuri pentru consolele Nintendo GameCube și Wii, va fi disponibil pe platforma Steam în al doilea trimestru din 2023.

Programul va oferi îmbunătățiri pe PC, precum rezoluție mai ridicată, mai multe cadre pe secundă și posibilitatea salvării rapide a progresului din jocuri.

Dolphin va veni cu suport pentru display-uri 4K și controller-e moderne. Emulatorul este open-source și va putea fi descărcat gratuit.

Dezvoltatorii precizează că ei nu furnizează jocuri pentru Dolphin, ci acesta este doar o unealtă prin care pot fi rulate copii originale: „Este doar un instrument care poate rula copii obținute legal ale acestor jocuri. După ce ați transferat copii ale jocurilor într-un format compatibil, le puteți lansa direct în emulator”.

Citește și: VIDEO: Un pilot din NASCAR a făcut istorie cu o manevră învățată dintr-un joc de GameCube

Mai multe informații despre versiunea pentru Steam a Dolphin vor fi publicate la momentul lansării, potrivit dezvoltatorilor.

Cel mai probabil emulatorul va putea fi utilizat și pe consola portabilă Steam Deck.

Detalii suplimentare găsiți pe pagina de Steam a Dolphin Emulator.

Aplicația este disponibilă pentru platformele Windows, macOS, Linux și Android. Dolphin a fost lansat în 2003, iar după ce a dispărut a fost readus la viață ca proiect open-source în 2007.

În ceea ce privește Steam, Valve a anunțat că platforma nu va mai funcționa, după data de 1 ianuarie 2024, pe sistemele de operare Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News