VIDEO: Un pilot din NASCAR a făcut istorie cu o manevră învățată dintr-un joc Nintendo

Autor: Adrian Popa | 02.11.2022
VIDEO: Un pilot din NASCAR a făcut istorie cu o manevră învățată dintr-un joc Nintendo

Un pilot din NASCAR a reușit să se califice în ultimul moment în cursa următoare după ce a făcut o manevră pe care a învățat-o dintr-un joc video.

Ross Chastain a doborât, cu această ocazie, și recordul pentru cel mai rapid tur pe circuitul Martinsville Speedway din Ridgeway, Virginia.

Pista este cunoscută pentru faptul că are curbe strânse, care necesită folosirea temeinică a frânelor.

În ultimul tur, Chastain se afla pe locul 10 și avea nevoie să urce două poziții pentru se califica în următoarea competiție, care va avea loc pe 6 noiembrie. În loc să frâneze în ultima curbă, pilotul a păstrat treapta a cincea, a accelerat și s-a lipit de zid, iar mașina a fost ghidată automat de obstacol. Manevra i-a permis lui Chastain să depășească cinci mașini și să termine cursa pe locul cinci.

Într-un interviu acordat după cursă pentru NBC Sports, pilotul a explicat de unde i-a venit ideea pentru manevră. „Am jucat mult NASCAR 2005 pe GameCube cu Chad (n.e.: fratele lui) în copilărie și poți folosi această manevră, dar nu știam că funcționează de fapt”, a explicat Ross Chastain.

Citește și: Tesla a vrut jocul Her Story în mașinile sale. Ce a oferit în schimb compania lui Elon Musk

Jocul la care se referă pilotul este, cel mai probabil, NASCAR 2005: Chase For the Cup, lansat în 2004. La momentul respectiv, pilotul avea 12 ani.

Ars Technica a testat, în joc, manevra făcută de pilot și a confirmat faptul că este posibilă, doar că trebuie să ai și puțin noroc, deoarece nu funcționează de fiecare dată.

Cel mai probabil, mașina lui Chastain va avea nevoie de reparații serioase după acest incident.

Mai mulți oameni din domeniu sunt îngrijorați că și alți piloți ar putea încerca manevra riscantă. Pe anumite circuite vehiculele ar putea agăța ceva de pe margine, declanșând accidente.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News