Dota 2: 40.000 de jucători care foloseau cheat-uri, eliminați într-un mod ingenios

Autor: Adrian Popa | 24.02.2023
Dota 2: 40.000 de jucători care foloseau cheat-uri, eliminați într-un mod ingenios
Foto: Steam

Valve a eliminat 40.000 de conturi de Dota 2 care foloseau cheat-uri. Compania a lansat un patch care includea date pe care doar cei care trișau le puteau vedea.

Jucătorii care au pierdut accesul la popularul joc video foloseau software care le oferea acces la informații folosite intern de clientul de Dota 2. Acestea nu puteau fi văzute în timpul gameplay-ului normal, potrivit Valve. Astfel, utilizatorii de cheat-uri aveau un avantaj.

Compania a introdus în client o secțiune secretă cu date care nu puteau fi niciodată citite de jucătorii „cinstiți”. Toate conturile interzise au accesat secțiunea respectivă. Astfel, Valve a știu sigur că pedepsește pe cine trebuie.

Compania i-a avertizat inclusiv pe jucătorii profesioniști că astfel de cheat-uri nu sunt permise. Cei care încalcă regula pot avea accesul tăiat de la competițiile de eSports.

Citește și: Prima recesiune din eSports? Iată de ce salariile din domeniu vor scădea dramatic în perioada următoare

Valve a transmis și că se așteaptă ca noi cheat-uri să fie dezvoltate. „Vom continua să detectăm și să eliminăm aceste exploit-uri pe măsură ce apar și vom continua să eliminăm utilizatorii care trișează”, a transmis compania.

Dota 2, un titlu de tip free-to-play, este cel mai popular joc video de pe platforma Steam.

Jocul dezvoltat de Valve a condus anul trecut și în clasamentul titlurilor cu cele mai mari premii totale oferite în turneele profesioniste, potrivit Statista.

Sursa: Valve

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News