Electronic Arts concediază 6% dintre angajați

Autor: Adrian Popa | 30.03.2023
Electronic Arts concediază 6% dintre angajați
Foto: Profimedia Images

Electronic Arts (EA) a anunțat că va concedia 775 de angajați, adică 6% din forța sa totală de muncă, a anunțat CEO-ul Andrew Wilson.

Restructurările vin după ce compania a înregistrat rezultate financiare bune în cel de-al treilea trimestru fiscal, încheiat la 31 decembrie 2022. Profitul brut a crescut cu 13% comparativ cu perioada octombrie – decembrie din 2021, până la 1,3 miliarde de dolari.

Wilson nu a precizat ce divizii vor fi afectate de concedieri, dar a spus că EA va renunța la proiectele care nu se aliniază cu strategia sa. Programul de restructurare, care ar trebui să fie finalizat la sfârșitul lunii septembrie, va costa între 170 și 200 de milioane de dolari, potrivit companiei. Wilson a promis că angajații concediați vor fi tratați cu „grijă și respect”.

Electronic Arts are o subsidiară și în România. În țara noastră, gigantul de pe piața jocurilor video are aproximativ 2.000 de angajați și colaboratori.

Alte companii active în industria de gaming care au anunțat concedieri sunt Microsoft (10.000 de angajați), Amazon (9.000, dintre care 400 de la Twitch), Bethesda Softworks, 343 Industries sau Take-Two Interactive. Majoritatea au dat vina, pentru situație, pe mediul economic dificil.

La polul opus se situează Nintendo, care a anunțat creșteri salariale pentru angajați în ciuda rezultatelor financiare mai slabe din ultimul trimestru din 2022 și a faptului că perspectivele pentru acest an nu sunt îmbucurătoare.

Sursa: GamesIndustry.biz

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News