Microsoft concediază mii de angajați. Divizia de gaming este afectată

Autor: Cosmin Aionita | 19.01.2023
Microsoft concediază mii de angajați. Divizia de gaming este afectată
Satya Nadella, CEO Microsoft. Foto: Sean Gallup (Getty Images)

La un an de la anunțarea intenției de a achiziționa publisher-ul Activision Blizzard, mișcare care nu decurge conform planului, CEO-ul Satya Nadella a anunțat că Microsoft urmează să concedieze nu mai puțin de 10 000 de angajați. Mutarea este realizată pentru „a alinia structura de cheltuieli a companiei cu cea de venituri și pentru a se concentra pe domeniile în care există cerere din partea clienților”.

Conform lui Nadella, concedierile vor afecta mai puțin de 5% din forța de muncă din cadrul Microsoft, numărul de angajați ai companiei fiind estimat la aproximativ 221000 de persoane la nivel mondial. Unii dintre aceștia au fost anunțați chiar de astăzi în privința întreruperii contractului de muncă, în timp ce alții vor părăsi compania treptat, până la 31 martie 2023, atunci când cel de-al treilea trimestru al anului fiscal se va fi încheiat pentru Microsoft.

În total, Microsoft a alocat o sumă de nu mai puțin de 1,2 miliarde de dolari pentru plățile compensatorii ce vor fi oferite foștilor angajați, pentru schimbări în „portofoliul hardware” al companiei și pentru ajustarea costurilor legate de chirii, din dorința de „a crea o densitate mai mare în cadrul spațiilor de lucru” ale companiei.

Concedierile afectează și diviziile de gaming ale companiei

Diviziile din cadrul cărora vor fi concediați angajații Microsoft nu au fost dezvăluite în mod public. Totuși, conform unui raport Bloomberg, diviziile de engineering ale companiei vor fi afectate, în timp ce alt astfel de material afirmă că nici diviziile de gaming ale companiei nu vor scăpa neafectate, cu concedieri în rândurile personalului din studiourile Bethesda (Starfield), The Coalition (Gears of War) și 343 Industries (Halo).

De altfel, și Gary Waliczek, principalul arhitect de sistem al consolelor Xbox, a afirmat, pe Twitter, că diviziile de gaming din cadrul Microsoft vor fi afectate de aceste concedieri. Între timp, Waliczek și-a șters această postare.

Microsoft nu este singura companie-gigant din cadrul industriei afectate de concedieri masive în ultima perioada. În noiembrie 2022, Meta (compania din spatele Facebook, WhatsApp, Instagram etc.) a anunțat concedierea a peste 11000 de angajați, în timp ce, chiar la începutul acestui an, Amazon a confirmat că va concedia peste 18000 de angajați în prima parte din 2023.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News