Nintendo crește salariile angajaților cu 10% în ciuda veniturilor în scădere

Autor: Adrian Popa | 08.02.2023
Nintendo crește salariile angajaților cu 10% în ciuda veniturilor în scădere
Foto: Profimedia Images

Nintendo a făcut un anunț surprinzător într-o perioadă în care alte mari companii au anunțat concedieri pe fondul rezultatelor financiare mai slabe.

Conducerea a transmis că va mări salariile angajaților cu 10%, în ciuda faptului că Nintendo a consemnat o scădere cu 20% a vânzărilor în ultimul trimestru din 2022, iar perspectivele pentru acest an nu sunt îmbucurătoare.

Nintendo a transmis, către investitori, că măsura este importantă pentru a asigura creșterea pe termen lung a companiei. Organizația niponă dorește să își fidelizeze angajații, potrivit președintelui Shuntaro Furukawa.

Nintendo a anunțat creșterile salariale la scurt timp după ce premierul japonez Fumio Kishida a făcut un apel la organizațiile private să le ofere mai mulți bani angajaților. În statul asiatic inflația a atins un nivel care nu a mai fost întâlnit din anul 1981.

Citește și: Proiectul Switch Pro ar fi fost anulat pentru o consolă Nintendo complet nouă

Decizia companiei surprinde și dacă ținem cont de faptul că Nintendo a anunțat că se așteaptă ca în acest an fiscal să înregistreze venituri mai mici decât în cel precedent.

Pe de altă parte, nume mari precum Microsoft, Facebook, Google, Amazon sau Electronic Arts au anunțat concedieri masive. Toate aceste companii au motivat, printre altele, deciziile de a reduce forța de muncă prin scăderea veniturilor.

Nintendo nu a spus dacă măririle de salarii vor fi aplicate în toate țările în care are angajați. Compania mai are birouri în SUA, Canada, Germania, Franța și Hong Kong.

Sursa: Reuters

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News