Alexandru Kolozsvari, jucătorul român al echipei Heretics, a câștigat turneul de League of Legends EU Masters Summer 2022

Autor: Cosmin Aionita | 28.09.2022
Alexandru Kolozsvari, jucătorul român al echipei Heretics, a câștigat turneul de League of Legends EU Masters Summer 2022

O nouă victorie pentru eSports-ul din România! După ce Andrei „odoamne” Pascu a câștigat LEC Summer 2022, a venit rândul unui alt român să cucerească un trofeu european de League of Legends. Alexandru „whiteinn” Kolozsvari, component al echipei Heretics, a câștigat turneul semi-profesionist EU Masters Summer 2022.

Jucătorul român și coechiperii săi s-au impus cu scorul de 3 la 2 împotriva celor de la BDS Academy, după un meci extrem de competitiv și disputat. Astfel, Alexandru a ridicat primul său trofeu important dintr-o carieră începută în anul 2018. Rolul lui „whiteinn” este unul de support în joc, fiind un pion important în câștigarea acestui trofeu.

Alexandru „whiteinn” Kolozsvari și-a început cariera în eSports la echipa românească Nexus Gaming, fiind însă transferat la scurt timp la Gamespace. A mai jucat și pentru organizațiile Reformed, Energypot, BCN, Team Phatasma & Cream Real Betis. De opt luni de zile, Alexandru „whiteinn” Kolozsvari este un membru important al echipei Team Heretics.

Heretics a dus acasă trofeul în Spania, stabilind astfel sfârșitul seriei de victorii LFL în EU Masters. Ultimele trei turnee au fost câștigate de echipe din LFL, ligă în cadrul căreia joacă unele dintre cele mai ofensive organizații de League of Legends din Europa. Deși și în acest eveniment Team BDS Academy pleca drept favorita evenimentului, Heretics a avut o prestație de top, atât în semifinale, cât și în marea finală.

Marea finală s-a disputat într-un sistem de BestOf5 (cea mai bună echipă din cinci meciuri), acolo unde Heretics a început cu un avantaj de 2-0. Team BDS Academy a reușit să egaleze, ducând astfel meciul în etapa decisivă. Alexandru „whiteinn” Kolozsvari și echipa sa au reușit să câștige, stabilind astfel scorul final de 3 la 2 și fiind încoronați campionii turneului.

EU Masters Summer 2022 este cea de-a zecea ediție a celui mai important turneu semi-profesionist din Europa, care cuprinde 11 ligi regionale europene (ERL) de League of Legends. Fiecare ERL își trimite cei mai buni participanți regionali pentru a-și reprezenta țara. Pentru ediția aceasta, fondul de premiere a fost în valoare de 150.000 de euro, fiind distribuit între echipe, în funcție de clasamentul final.

League of Legends român

Urmărește Go4Games.ro pe Google News