Cine este primul român din istorie campion european de League of Legends

Autor: Cosmin Aionita | 12.09.2022
Cine este primul român din istorie campion european de League of Legends

Andrei ”Odoamne” Pascu, component al echipei de eSports Rogue, a devenit primul român din istorie campion european de League of Legends, câștigând League European Championship Summer 2022 (LEC Summer 2022), cea mai prestigioasă competiție a acestui joc la nivel european, după ce a învins cu scorul de 3-0 echipa G2 in finala ce a avut loc pe 11 septembrie la Malmo, în Suedia.

În fața unui public de circa 10000 de persoane, la care s-au adăugat alte milioane care au urmărit finala online, Andrei ”Odoamne” Pascu a ridicat primul său trofeu major dintr-o carieră ce se întinde pe mai bine de șapte ani la cel mai înalt nivel.

Andrei ”Odoamne” Pascu are 27 de ani este născut la București și joacă League of Legends la nivel de eSports pe postul de top laner pentru franciza nord-americană Rogue începând din sezonul 2021. Finala recentă a fost meciul lui cu numărul 478 (top 3 jucători din Europa ca apariții) în cadrul acestei competiții și prima câștigată după alte patru finale consecutive pierdute.

Andrei Pascu a declarat, pe contul său de Twitter:

Încă nu realizez pe deplin ce s-a întâmplat, m-am trezit a doua zi și încă nu-mi vine să cred. Este o performanță atât de importantă pentru mine și au fost multe momente de-a lungul timpului în care am simțit că n-o să ajung aici niciodată după ce am dat greș de atâtea ori. Vă mulțumesc tuturor!

LEC (League European Championship), echivalentul campionatului european, este franciza oficială la nivel european al jocului League of Legends, cel mai popular MOBA din lume, cu peste 60 de milioane de jucători la nivel global. Odată cu titlul de campion european, Andrei ”Odoamne” Pascu și echipa sa Rogue s-au calificat automat la Worlds 2022, campionatul mondial ce va loc în Statele Unite ale Americii, începând cu 25 septembrie, și la care participă cele mai bune 24 de echipe din lume.

campion român league of legends

Urmărește Go4Games.ro pe Google News