Echipa Random 5 din Bulgaria este câștigătoarea celui mai important turneu de League of Legends din regiune

Autor: Cosmin Aionita | 28.10.2021
Echipa Random 5 din Bulgaria este câștigătoarea celui mai important turneu de League of Legends din regiune
Foto: Digital Crusade

Tocmai au avut loc finalele turneului de League of Legends din cadrul Digital Crusade, unul dintre cele mai mari festivaluri de gaming din România. Random 5 (Bulgaria) este echipa care a plecat acasă cu premiul cel mare și cu titlul de campioană regională de League of Legends, după ce a câștigat cu 3-1 în fața echipei Urban Esports (România).

În semifinalele campionatului regional de League of Legends, cu un fond de premiere de 10.000 de euro, au luptat două echipe din România (Nexus KRTL și Urban Esports), una din Ucraina (Racquetsai) și o alta din Bulgaria (Random 5). Sistemul de joc a fost best of five (cel mai bun din cinci jocuri) și a desemnat cele două echipe finaliste: Urban Esports (România) și Random 5 (Bulgaria).

Keta, unul dintre casterii oficiali Digital Crusade, a spus:

Anul acesta, Sezonul 4 Digital Crusade, competiția de League of Legends, mi-a oferit o experiență de neuitat, începând de la producția care a fost fără de greșeală, și continuând cu atenția pe care staff-ul a oferit-o invitaților aflați la acest eveniment și până la modul cum a arătat întregul eveniment și scena, pe care cei de la Digital Crusade au reușit să le ofere jucătorilor și celor care ne-au privit. Sentimentul pe care scena mi l-a creat a fost unul unic, în ciuda faptului că am avut rolul de caster în multe alte evenimente și pot spune că sunt destul de obișnuit pe marile scene din zona de gaming. Totuși, întreaga experiență pe care am avut-o în acest an a fost una plină de emoție și care m-a umplut de energie foarte bună.

În cadrul turneului final de League of Legends, au ajuns opt echipe dintre care patru din România și câte una din Moldova, Ungaria, Ucraina și Bulgaria. Numele echipelor calificate au fost Infinite Blue, Nexus KTKL, Onetap Gaming și Urban Esports (România), Cyber.MD (Moldova), Lenovo Legion Honved (Ungaria), Racquestai (Ucraina) și Random 5 (Bulgaria).

LaMzes, căpitanul echipei Random 5, a declarat:

Chiar din timpul calificărilor, când am participat la primele meciuri, am simțit că echipa noastră ar putea câștiga întreaga competiție, pe hârtie totul arăta foarte bine și jucătorii noștri erau printre cei mai buni. Totuși, pe măsură ce am avansat, presiunea a început să își spună cuvântul și emoțiile au ajuns să ne influențeze și performanțele. Cu toate acestea, nu am uitat că am venit aici pentru a da tot ce e mai bun și să ne distrăm în același timp, iar acest lucru ne-a adus într-un final victoria.

Turneul de League of Legends este unul dintre cele mai de succes organizate vreodată în regiune, la startul său înscriindu-se câteva sute de echipe care au trecut prin etapele de precalificări.

League of Legends este unul dintre cele mai populare jocuri din lume de la lansare și până în prezent. După mai bine de 12 ani de la apariția jocului, Riot Games pregătește seria animată Arcane, inspirată din universul League of Legends, care va apărea pe Netflix începând cu 7 noiembrie.

Random 5 League of Legends
Foto: Digital Crusade

Sursa: Riot Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News